Peștele periculos pentru sănătate. "Pot apărea afecțiuni oncologice, neurologice și intoxicații". Descoperire teribilă făcută pe românii care-l mănâncă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jakub Kapusnak
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jakub Kapusnak

Care este peștele periculos pentru sănătate. Experții români, descoperire șocantă. Poate provoca intoxicații, probleme neurologice și oncologice.

Cercetătorii de la Universitatea "Dunărea de Jos" Galați au descoperit că peștele din Dunăre poate si mai periculos decât peștele marin și atrag atenția că în urma consumului acestui pește pot apărea intoxicații grave și chiar și probleme neurologice și oncologice.

Care este explicația și de ce peștele din Dunăre este atât de periculos?

Potrivit spuselor cercetătorilor din Galați, peştele din Dunăre poate fi periculos pentru organismul uman, pentru că apa este foarte poluată, iar consumul pe termen lung al peștelui de captură poate fi periculos din cauza acumulării de metale grele, în special mercur.

Cea mai mare concentrație de metale grele, cadmiu, nichel, mercur, se găsește în fructele de mare şi peştii care sunt pescuiţi fie din Dunăre, fie din Marea Neagră.

Aceștia spus că în cazul peştilor de crescătorie, apa trece prin nişte sisteme de filtrare inclusiv biologice, lucru care contribuie la reducerea poluanților și a prezenței metalelor grele. 

"Concentrația crescută de mercur în sânge crește riscul de leziuni neurologice pe termen lung. Aceste efecte sunt mai pronunțate la copiii care sunt încă în curs de dezvoltare.

Metalele grele în general, cât și microplasticul, se acumulează treptat în organismul uman, iar efectele sunt în general pe termen mediu și lung. Pot apărea în timp și afecțiuni oncologice.

Formele severe de intoxicație cu mercur pot necesita terapie de chelare. Acesta este procesul de îndepărtare a mercurului din organe, astfel încât organismul să îl poată elimina.

Medicamentele folosite în terapia de chelare se leagă de metalele grele din sânge și apoi sunt eliminate prin urină. Terapia de chelare poate avea la rândul ei anumite riscuri și efecte secundare, așa că este important să prevenim pe cât posibil această acumulare toxică", a declarat pentru dr. Alexandru Nechifor, pentru Adevarul.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel