Pește la grătar în sos de roșii cu usturoi. O rețetă absolut delicioasă

Pește la grătar în sos de roșii cu usturoi, sursa pixabay/ autor RitaE
Descriere foto: Pește la grătar în sos de roșii cu usturoi, sursa pixabay/ autor RitaE

Peștele la grătar în sos de roșii cu usturoi este o rețetă extrem de gustoasă care se prepară foarte simplu.

INGREDIENTE: 

4 pești

4-5 roșii 

4 căței de usturoi 

ardei iute 

5 frunze busuioc 

1/2 legătură pătrunjel

 sare

 piper

MOD DE PREPARARE: Spală, eviscerează și curăță peștele de solzi cât mai bine. Presară-l cu puțină sare și piper, apoi așază-l pe grătarul încins, până se pătrunde.
Atenție, ține cont de ordinea în care pui preparatele pe grătar! Când jarul se mai domolește puțin, așază roșiile întregi pe grătar și lasă-le să se coacă bine.Cojește-le și zdrobește-le ușor cu furculița, apoi combină-le cu usturoiul tăiat feliuțe sau zdrobit, ardeiul iute tocat, pătrunjelul și busuiocul. Amestecă bine, pune peștele în sosul respectiv și lasă-l acoperit pentru 5-10 minute. Servește peștele în sos roșu cu usturoi alături de mămăliguță.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 30 ian, 19:04 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play