Pericolul ascuns în pâinea albă. Medicul Virgiliu Stroescu, avertisment pentru români: „Este dușmanul sănătății noastre”

Data publicării:
Medicul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene/ unsplash
Descriere foto: Medicul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene/ unsplash

 Medicul Virgiliu Stroescu a dezvăluit ce pericol se ascunde în pâinea albă. 

Pâinea a fost un aliment de bază în întreaga lume timp de mii de ani. Oamenii continuă să o consume datorită comodității, portabilității, nutriției și gustului său. Cu toate astea, medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă cu privire la consumul făinii albe. 

Vezi și: Pericolul neștiut din supa de pui. Medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă: „Acolo găsim toate substanțele otrăvitoare”

Pericolul ascuns în pâinea albă

Există multe tipuri diferite de pâine, pe care oamenii le prepară în moduri diferite, folosind o varietate de ingrediente. Printre exemple se numără pâinea integrală, pâinea îndulcită, pâinea de porumb, pâinea cu și fără drojdie, pâinea cu aluat acidulat, pâinea din cereale germinate, pâinea cu sifon și multe altele. Medicul Virgiliu Stroescu a fost invitat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, acolo unde a vorbit despre pericolul care se ascunde în pâinea albă. Acesta a precizat că, consumul unei cantități prea mari de pâine albă poate contribui la obezitate, boli de inimă și diabet.

„Pâinea albă nu este sănătoasă, pentru că are doar glucide și nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afara faptului că se îngrașă, pot  face boala Alzheimer, deoarece amidonul acela poate să facă acel aminoid în creier, ani de zile care să ajute la această boală. Făina albă, făina rafinată este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu integralul. Scoate numai amidonul, pare a fi interesant, dar face doar să te îmbolnăvească. Nu mai trebuie să consumăm nimic ce are făină albă în ele. Când Dumnezeu a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâțe, care are înăuntru fibrele. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele. Astea sunt precum un mop și vine li șterge tot ce ai greșit tu, apoi încetinește procesele metabolice, nu le face să fie rapide. De exemplu, dacă iei un pahar de benzină și îl arunci pe jos și aprinzi și un chibrit, face explozie. Dar, dacă pui un lemn pe fox, arde mai încet, dacă pui un cărbune arde și mai încet, dar mai puternic. Glucidele simple sunt benzina, glucidele compuse, lemnul și grăsimile, cărbunele. Trebuie să înțelegem că, glucidele simple nu sunt sănătoase, ele dau diabet”, a spus medicul Virgiliu Stroescu. 

Este mai bine să evitați glutenul?

Unele persoane ar trebui să evite pâinea din cauza unei alergii sau intoleranțe. În ultimii ani, dieta fără gluten a devenit populară. O persoană cu boala celiacă are o reacție autoimună severă la gluten care provoacă leziuni intestinale, astfel încât consumul de gluten poate fi foarte periculos. Cu toate acestea, multe persoane pot tolera glutenul și nu trebuie să îl evite.

Oamenii de știință au arătat că evitarea glutenului poate determina oamenii să nu mai mănânce alimente care pot fi sănătoase pentru ei, cum ar fi cerealele integrale. Un studiu din 2017 a constatat că consumul de gluten nu crește riscul de boli de inimă, dar evitarea cerealelor integrale pentru a-l elimina poate crește riscul. Persoanele care trebuie să evite glutenul pot găsi pâine fără gluten în multe magazine alimentare sau o pot cumpăra online.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel