Pele, mesaj sfâșietor după ce presa braziliană a scris că tratamentul împotriva cancerului nu mai are efect

Data publicării:
Pele, foto Facebook
Descriere foto: Pele, foto Facebook

Legenda fotbalului brazilian Pelé, în vârstă de 82 de ani, este internat de marţi în Sao Paulo, din cauza unei infecţii respiratori. Marele fotbalist transmite că se simte ”puternic şi plin de speranţă", în timp ce continuă tratamentul pentru cancerul de colon.

"Prieteni, vreau ca toată lumea să rămână calmă și pozitivă. Sunt puternic, iar cu multă speranță îmi urmez tratamentul ca de obicei. Vreau să mulțumesc întregului staff de la spital pentru îngrijirea de care am avut parte.

Am multă încredere în Dumnezeu și fiecare mesaj pe care îl primesc de la voi îmi dă energie. Și mă uit și la Brazilia la Cupa Mondială! Mulțumesc mult pentru tot", a fost mesajul postat pe contul lui Pele.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Pele a fost internat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată, fiind supus mai multor teste, informează mass-media braziliană.

Deşi nici reprezentanţii lui Pele şi nici cei ai spitalului nu au oferit deocamdată informaţii, fiica acestuia, Kelly Nascimento, a postat un mesaj pe contul ei de Instagram pentru a-i linişti pe suporteri, în care a precizat că nu este vorba de nimic grav.

"Multă alarmă în mass-media astăzi cu privire la starea de sănătate a tatălui meu. El se află în spital pentru a-i fi reglementată medicaţia. Nu există o urgenţă sau o nouă predicţie îngrozitoare. Voi fi acolo de Anul Nou şi promit să postez nişte fotografii", a scris fiica lui Pele, în vârstă de 55 de ani, aflată în prezent în Qatar pentru a asista la Cupa Mondială.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucât anturajul său furnizează puţine informaţii.

Singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

În luna aprilie, Pele a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să vadă selecţionata ţării sale câştigând un nou titlu suprem, la Cupa Mondială din Qatar.

"Eşti pregătit pentru o altă Cupă Mondială? Eu sunt. Îmi doresc foarte mult să vadă echipa noastră ridicând încă o dată trofeul", a scris Pele pe reţelele de socializare, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel