Pavel Bartoș, maturizare forțată, la 16 ani: „A trebuit să devin bărbatul familiei”. Drama neștiută a îndrăgitului actor

Data publicării:
Sursa foto: Pavel Bartoș, captură YouTube/ Fain și Simplu
Descriere foto: Sursa foto: Pavel Bartoș, captură YouTube/ Fain și Simplu

Pavel a povestit cum a reușit să vadă viața cu optimism, chiar și în cele mai grele momente.

Pavel Bartoș își spune impresionanta poveste de viață, cu inima deschisă, ochi în ochii cu Mihai Morar, în cel mai nou episod al podcastului Fain & Simplu.

Omul cu 0 % victimizare în discurs, dar cu 100% asumare, ne povestește cum a înfruntat pierderea tatălui său, fiind nevoit să devină „bărbatul familiei” la doar 16 ani. Până în punctul de a-și împlini visul, Pavel Bartoș a fost lăcătuș mecanic, salahor, lucrător comercial, ospătar, chiar și vânzător de mărțișoare. Primii ani în București au fost pentru el încă o provocare. A locuit timp de 6 ani într-o fostă spălătorie, timp în care nu a încetat niciodată să lupte pentru ceea ce-și dorea cu adevărat.

Omul căruia îi curge optimismul prin vene și-a provocat norocul și a luat examenul la Facultatea de Teatru, fără nicio pregătire. Talentul nativ și încrederea în forțele proprii, precum și principiile lui de viață puternice l-au adus astăzi în perioada de glorie a vieții sale profesionale și personale.
Cu toții îl cunoaștem pe Pavel Bartoș, actorul de succes, însă câți dintre noi știm povestea omului Pavel Bartoș? Acea poveste care a inspirat filmul de excepție „Ramon” sau spectacolul împăcării cu sine și rănile copilăriei, „One man aproape show”?

Pavel Bartoș este cel mai bun povestitor al vieții lui: te vei bucura de umorul lui inconfundabil, autoironie, sensibilitate și... nu în ultimul rând, cele mai simple și frumoase lecții de la cel mai fain tată, actor, producător de film și, mai presus de toate, OM.

 

„O conversație cu optimistul suprem, omul care, la 16 ani, la moartea tatălui, nu a avut timp pentru a fi trist. Ascultați-i povestea și mergeți să-i vedeți filmul în cinematografe. Pentru că, precum Ramon de pe marile ecrane, și Pavel, când își pune ceva în cap, merge până la capăt.”, spune Mihai Morar, realizatorul podcastului Fain & Simplu

 

La 16 ani a devenit „bărbatul casei”

Tatăl actorului s-a stins din viață când acesta avea 16 ani. Acela a fost momentul în care Pavel Bartoș s-a văzut nevoit să ia asupra sa toate responsabilitățile familiei.

 

„Am fost pus în fața faptului împlinit și a trebuit să găsesc soluții. A trebuit să devin bărbatul familiei. A trebuit să iau situația pe moment.(…) Atunci, noi nu aveam noțiunea de bonă. Și era ceva firesc. E nedrept, dar poți tu să decizi aceste lucruri? Multă lume zice «când ai realizat tu că vrei la teatru?» Că atunci era, te angajezi și aduci venit în casă. Rudele lui tata lucrau în construcții și au zis «hai aici». Dar mi-am dat seama că nu-mi place, dar am făcut-o că trebuia să îi ajut pe ai mei. Am învățat (n.r.de la oamenii de pe șantier) să îi admir pe cei cărora le place munca fizică. Și când m-am dus în Cluj am lucrat non-stop noaptea și ziua mergeam la facultate. La ora de balet dormeam. Până mi-au zis profesorii «băi, trebuie să alegi». Am fost și ospătar. Am lucrat într-un chioșc. Eu în două cămăși am făcut tot liceul”, a declarat Pavel Bartoș, în cadru podcastului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel