Patrick Stewart încheie "Star Trek: Picard", însă nu îşi ia adio de la personajul său

Data publicării:
Patrick Stewart, captură video YouTube
Descriere foto: Patrick Stewart, captură video YouTube

Al treilea şi ultimul sezon din seria "Star Trek: Picard", lansat recent, nu înseamnă că Patrick Stewart îşi ia adio de la personajul său: "Am văzut atât de multe generaţii de fani încât trebuie să existe un viitor"

"În scena finală a celei de-a treia părţi, toate personajele se uită la cameră, în timp ce aceasta se îndepărtează. Ceea ce sugerează, cel puţin pentru mine, un viitor... Mergem mai departe", a afirmat hotărât Stewart, reticent să îşi ia rămas-bun de la emblematicul amiral Jean-Luc Picard.

Producătorii executivi ai serialului derivat din saga ştiinţifico-fantastică "Star Trek", Terry Matalas şi Alex Kurtzman, au anunţat că "Picard" va avea doar trei sezoane, însă franciza galactică a supravieţuit atâtor schimbări încât şi alţi membri ai acesteia consideră că nu va exista un sfârşit care să-i pună capăt.

"Fanii au adus o energie nouă în 'Star Trek', ceea ce face ca totul să se simtă foarte viu. Acesta nu este sfârşitul', a declarat la rândul său actriţa Gates McFadden, interpreta doctorului Beverly Crusher, care revine în universul stelar în acest sezon final, disponibil pe Paramount+.

Picard a apărut pentru prima dată în "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994), iar în 2020 seria a readus acest personaj, care după ce s-a retras din Flota Stelară a Federaţiei a fost nevoit să revină în mijlocul acţiunii după ce o tânără i-a cerut ajutorul.

O mare parte din intriga celui de-al doilea sezon s-a concentrat pe lupta internă a lui Picard, afectat de vinovăţie şi regrete, iar în cea de-a treia parte, alcătuită din zece episoade, o ameninţare la adresa galaxiei va reuni echipa din "The Next Generation".

Actori precum Jonathan Frakes, care îl interpretează pe ofiţerul William Riker, Michael Dorn, actorul care îl întruchipează pe klingonianul Worf, Marina Sirtis (consilierul USS Enterprise Deanna Troi) şi LeVar Burton, în rolul inginerului Geordi La Forge îşi reiau rolurile din serialul din anii 80, o reuniune care îi va încânta pe cei mai fideli fani, notează EFE.

"Pentru mine, cel mai pregnant lucru la acest final este că, indiferent cât de întunecată devine povestea, personajele au întotdeauna un respect deosebit unul pentru celălalt şi cred că asta îi face pe oameni să iubească atât de mult această franciză", a spus McFadden.

Stewart, interpretul personajului Picard care în acest sezon va fi implicat într-o ceartă foarte aprinsă cu ofiţerul Riker (Frakes), consideră că societatea ar trebui să imite respectul şi colaborarea din rândul membrilor echipajului. "Personajele au o modalitate de a-şi rezolva problemele într-un mod matur şi deschis la schimbare. Acestea sunt câteva dintre elementele de care lumea are cea mai mare nevoie astăzi", a reflectat actorul britanic în vârstă de 82 de ani.

McFadden s-a arătat încântată, de asemenea, de dezvoltarea şi complexitatea din prezent a personajelor feminine. Deşi serialul a adus şi în trecut pe micul ecran femei puternice, actriţa susţine că a jucat mai multe scene de acţiune în această serie, la 73 de ani, decât în anii 80. Pentru ea, acest lucru reprezintă un "avans", ca urmare a schimbărilor sociale în centrul cărora s-au aflat femeile în ultimii ani. "Multe dintre lucrurile pe care Beverly Crusher le face în acest sezon sunt o reflectare a modului în care societatea a avansat pas cu pas în ceea ce priveşte rolurile femeilor. ('Picard') demonstrează că putem face acţiune şi tot felul de lucruri", a explicat actriţa.

Saga de filme şi seriale din universul "Star Trek" a căutat să fie o oglindă a realităţii şi, cu intrigile şi personajele sale umane, umanoide şi androide, a adus în faţa publicului situaţii sociopolitice precum discriminarea, imigraţia sau protecţia mediului.

Universul francizei rămâne în continuare viu, cu alte seriale de televiziune precum "Star Trek: Discovery", "Star Trek: Lower Decks", "Star Trek: Prodigy" şi, cel mai recent, "Star Trek: Strange New Worlds", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel