Paste cu ton și roșii. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Paste cu ton și roșii, sursa unsplash, autor Mak
Descriere foto: Paste cu ton și roșii, sursa unsplash, autor Mak

Pastele cu ton și roșii este o rețetă extrem de gustoasă, care se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

200 g paste tip spaghetti

sare

1 ardei iute roșu mic

1 cățel usturoi

2 fileuri anșoa

8 roșii cherry ( sau 6 roșii prunișoare)

1 conservă ton în ulei

2 lingurițe capere

sucul de la 1/2 lămâie

100 g rucola

MOD DE PREPARARE: Punem la fiert pastele în apa cu sare, având grijă să le fierbem cât să rămână al-dente. Punem 2 linguri ulei din conserva tonului și 2 linguri ulei măsline într-o tigaie. Tocăm ardeiul iute și cățelul de usturoi, apoi le călim în uleiul încins. Adăugăm roșiile tăiate în sferturi sau în felii mai groase (în funcție de mărimea lor).

Punem apoi caperele și tonul și continuăm să călim încă 2 minute. Scurgem pastele, păstrăm 50 ml apa în care au fiert pastele, iar aceasta o punem peste sosul cu ton și roșii. Amestecăm puțin apoi punem sosul picant de ton cu roșii peste ele. La final adăugăm rucola. Amestecăm ușor.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 20 feb, 18:01 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play