Pască umplută cu brânză. Un desert delicios pentru masa de Paște

Pască, sursa Unsplash/ foto Macau Photo Agency
Descriere foto: Pască, sursa Unsplash/ foto Macau Photo Agency

Această rețetă de pască umplută cu brânză va fi vedeta mesei de Paște. Este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă. 

Ingrediente:


50 g unt 

100 g zahăr 

3 ouă 

1/2 kg de brânză 

sare 

40 g făină 

lapte 

zahăr vanilat

coajă rasă de lămâie 

stafide 

 


Mod de preparare:

 

Într-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci și pereții tăvii. 

Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr. Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un praf de sare, apoi 40 g făină și puțin lapte. La urmă pui zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie și stafidele alese și spălate. 

Ungi cu ou atât aluatul, cât și brânză și dai forma la cuptor, la foc potrivit. O lași până se coace, apoi o scoți din formă după ce s-a răcit. 

O poți orna și cu frișcă, dar nu e obligatoriu. 

 

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 17 apr, 20:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play