Părul prins în coadă, obicei cu EFECTE ADVERSE neașteptate

Data publicării:
Părul coadă, sursa pixabay/ autor Leni_und_Tom
Descriere foto: Părul coadă, sursa pixabay/ autor Leni_und_Tom

Părul prins în coadă, la spate, este cea mai simplă coafura. Se potrivește în orice moment al zilei sau la orice eveniment. Cu toate acestea, pe cât de practic este obiceiul de îngrijire, pe atât este de periculos, dacă este efectuat foarte des.

Dacă alegi să-ți prinzi părul în coadă de cal, trebuie să fii foarte atentă la următoarele aspecte: să nu îl prinzi foarte strâns, să nu dormi cu părul prins în coadă de cal și să nu folosești elasticul din silicon dur, deoarece toceşte firele de păr. 

Ce efecte adverse pot apărea?

 

1. Migrene

Durerea de cap apărută în urma purtării în mod frecvent a părului prins poartă numele de alodinie. Aceasta apare când o acţiune uzuală provoacă durere, dacă este făcută în mod repetat. 

2. Scalpul poate deveni dureros

Coada de cal strânsă produce disconfort la nivelul pielii capului. De fapt, terminaţiile nervoase de la fiecare fir de păr sunt afectate. 

3. Alopecie

Alopecia constă în căderea parului şi poate fi de mai multe tipuri. Aceasta se manifestă prin căderea părului în anumite porţiuni ale scalpului, dar şi de pe faţă sau căderea genelor ori a sprâncenelor, potrivit DC MEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel