Părintele Vasile Ioana, despre tradițiile de Crăciun. Care este semnificația curățeniei din această perioadă: „Când vine, trebuie să găsească curat” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: părintele Vasile Ioana, Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: părintele Vasile Ioana, Spectacola

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care este importanța curățeniei de Crăciun. 

Ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă și toate gospodinele și-au intrat în rol și s-au apucat să gătească cele mai gustoase preparate, dar și să facă curățenie. Părintele Vasile Ioana a fos invitatul Andreei Cercel, în emisiunea „Pastila de frumusețe”, acolo unde a dezvăluit o serie de tradiții pe care trebuie să le respectăm cu sfințenie în această perioadă minunată.

 Care este semnificația curățeniei de Crăciun

Printre altele, duhovnicul a vorbit și despre importanța curățeniei de Crăciun. Părintele Vasile Ioana susține că acest obicei al gospodinelor reprezintă așteptarea lui Mesia. 

„Și curățenia este tot un simbol. Toată lumea are casa curată astăzi, pentru că ea a fost curățată, ea reprezintă așteptarea aceasta de ani și mii de ani a lui Mesia și noi îl așteptăm pe Hristos să vină în casa noastră, într-o casă curată. Cumva, Dumnezeu vine pe pământ și atunci când vine pe pământ este bine să găsească curat. Tocmai de aceea cred că toate gospodinele care au curățat casele, le-au curățat și cu gândul la Dumnezeu, pentru că, din păcate astăzi, Crăciunul a fost furat, în sensul că noi acum așteptăm cadoul, așteptăm să vină Moșul, așa cum am așteptat și la Moș Nicolae, așteptăm daruri, așteptăm să primim chestii, așteptăm să mâncăm și să bem mult. Aceste lucruri nu au legătură cu realitatea iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.  De aceea, noi creștinii, ca să înțelegem simbolul curățeniei pe care au făcut-o gospodinele, și nu numai gospodinele, pentru că eu cunosc o grămadă de bărbați care și-au ajutat doamnele să facă curățenie, ne curățăm sufletele. Omul curăță casa, pentru că Dumnezeu ne-a făcut cel mai mare dar, ne-a trimis pe unul născut, Fiul său în lume, la noi, să trăiască cu noi, ca noi, între noi, ca să devină un model de viețuire.”, ne-a spus părintele Vasile Ioana. 

Părintele Vasile Ioana: „Îi îndemn pe oameni ca în mesajul de Crăciun să existe cuvântul „Hristos””

„Cadoul de Crăciun este Hristos, tocmai de aceea îi îndemn pe oameni ca în mesajul de Crăciun să existe cuvântul „Hristos”. „Sărbători fericite” este ceva ce nu are nimic spiritual, tocmai de aceea ar trebui să ne gândim să oferim un cadou celor dragi ca urare. Urarea o făceau îngerii, pentru că s-a născut Hristos. Noi, acum, anunțăm venirea lui Hristos, nu să fii sănătos, să îți meargă bine, asta este ceva orizontal. Mesajul vertical a venit de la îngeri, care au anunțat că s-a născut Mesia Salvatorul și că El ne salvează din păcat și din robie. De aceea, noi ar trebui să avem înțelesul spiritual al sărbătorii și al curățeniei și să facem curat în case, pentru că vine Hristos acolo și că darul pe care noi îl primim este mai puțin important decât marele dar, că ți s-a dat de către Dumnezeu Fiul său, a venit la noi în lume și ne-a oferit soluții la problemele pe care noi le avem. Sărbătoarea aceasta este sărbătoarea familiei, ne unim în familie ca să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ce a fost anul acesta. Dacă a fost un an bun foarte bine, dacă nu a fost un an bun, am învățat lecții. Asta înseamnă curățenia, să te purifici pentru venirea a ceva superior., a mai spus părintele Vasile Ioana, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Urmărește interviul integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel