Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Paige Cody
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Paige Cody

Halloween este marcat, în fiecare an, pe 31 octombrie. Costumele, petrecerile şi machiajul înfricoşător fac parte din Halloween, nelipsite fiind vrăjitoarele, vârcolacii sau fantomele. Această tradiţie de Halloween a pătruns şi în România. Părintele Constantin Necula spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula.

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!”, a transmis părintele.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel