Părintele Calistrat, RUGĂCIUNEA care te ajută să treci peste necazuri și greutăți: "Nu vă mai frământaţi, ci spuneţi aşa..."

Data publicării:
Părintele Calistrat, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Calistrat, captură YouTube

Părintele Calistrat a dezvăluit ce trebuie să spunem atunci când trecel prin  greutăți sau momentele tensionate din viața de zi cu zi. 

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi vine în ajutorul enoriașilor săi cu o serie de sfaturi, care te ajută să treci peste greutăți și necazuri, atunci când simt că te copleșesc. 

 

"Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa:

„Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!”

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine", spune părintele Calistrat, potrivit ortodoxia.me

 

 

„Căci după ce te îmbolnăveşti, nu-ţi mai folosesc reuşitele"

 

"Deci tu trebuie să rămâi om integru lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui! Totul e în mâna lui Dumnezeu! Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi!

În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie. Şi mai auzi pe câte unii care citesc:

„Vai, să vezi că Pământul e condus şi că Pământul e dirijat.”

Om fi domnule, om fi! Pentru că şi circulaţia este dirijată şi ţara e condusă.

Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna lui Dumnezeu!

„Sfarmă Domnul sfatul boierilor!” Adică al conducătorilor noştri!

„Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alţii la cale! Iar Domnul rămâne în veac şi pomenirea Lui din neam în neam!

„Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”

De cine trebuie să mă tem? În numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Amin", a conchis părintele Calistrat. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel