Părintele Calistrat Chifan, acuzat de violență și de către un călugăr. "Loviturile pe care le-am primit au fost zdrobitoare"

Data publicării:
Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI
Descriere foto: Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI

Un călugăr susține că a fost bătut de părintele Calistrat Chifan.

Un călugăr de la Mănăstiriea Vlădiceni susţine că a fost bătut în trei ocazii diferite de părintele Calistrat Chifan şi de către unul dintre ucenicii săi, preotul Haralambie. Conform informaţiilor Ziarului de Iași, în cursul zilei de astăzi, o plângere împotriva părintelui Calistrat a fost depusă la registratura Mitropoliei şi Bucovinei, alături de înregistrările video care au intrat şi în posesia jurnaliștilor.

În mărturia sa video, Gheorghe Carcea, pe numele său de călugăr – Gherasim, spune că a fost vieţuitor în perioada 2016 – 2020 la Mănăstirea Vlădiceni, de unde a plecat în urma conflictelor repetate pe care le-a avut cu părintele Calistrat Chifan. Gherasim povesteşte că a fost lovit în trei rânduri: o dată de către pr. Haralambie, trimis fiind de către părintele Calistrat, şi de două ori chiar de către Calistrat Chifan, cel care a fost filmat recent lovind două femei în curtea Mănăstirii Vlădiceni.

Prima lovitură

Pr. Gherasim spune că a slujit în Suceava, apoi la mănăstirile Golia şi Vlădiceni din Iaşi, peste tot fiind paracliser. Primul conflict pe care l-a avut cu pr. Calistrat a fost, spune acesta, despre mâncarea lăsată în altar de către preoţi.

"Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut... zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi", a spus pr. Gherasim.

După ce li s-a adresat celorlalţi doi, care nu erau în altar, pr. Gherasim susţine că pr. Calistrat l-ar fi trimis pe pr. Haralambie în altar după el, unde a fost lovit în zona capului "cu o lovitură zdrobitoare". De faţă, spune pr. Gherasim, a fost şi stareţul mănăstirii, pr. Arsenie Butnaru, care "nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva pentru mine, chiar dacă este duhovnicul meu pentru 25 de ani şi stareţ acolo".

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel