Pare un om normal, însă toată lumea fuge de ea din cauza mirosului. Boala rară cu care a fost diagnosticată/ VIDEO

Data publicării:
Alyssa, sursa captură youtube/ truly
Descriere foto: Alyssa, sursa captură youtube/ truly

O adolescentă din Florida s-a născut cu o afecțiune rară care o face să miroasă în permanență a pește, motiv pentru care toți oamenii fug de ea.

Alyssa suferă de trimetilaminurie, o afecțiune în care organismul nu poate descompune trimetilamina chimică, un compus organic găsit în multe alimente. Trimetilamina are un miros puternic asemănător cu cel al peștilor putreziți. Alyssa experimentează adesea o acumulare de trimetilamină, ceea ce îi provoacă mirosul.

Trimetilaminuria (TMAU), cunoscută și sub numele de sindromul mirosului de pește sau sindromul de miros de pește este o tulburare metabolică rară care determină un defect în producția normală a unei enzime numite monooxigenază 3 care conține flavină (FMO3).

Pe lângă sindromul care îi ține pe cei din jurul ei la distanță, aceasta a fost agresată de la o vârstă fragedă. Alyssa a trecut prin clipe grele, însă a reușit să le depășească și să-și recapete forța. Ulterior, tânăra s-a alăturat unei echipe de softball și a întâlnit oameni cărora nu le pasă de starea ei, potrivit gentnews.com.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel