Pare un om normal, însă toată lumea fuge de ea din cauza mirosului. Boala rară cu care a fost diagnosticată/ VIDEO

Data publicării:
Alyssa, sursa captură youtube/ truly
Descriere foto: Alyssa, sursa captură youtube/ truly

O adolescentă din Florida s-a născut cu o afecțiune rară care o face să miroasă în permanență a pește, motiv pentru care toți oamenii fug de ea.

Alyssa suferă de trimetilaminurie, o afecțiune în care organismul nu poate descompune trimetilamina chimică, un compus organic găsit în multe alimente. Trimetilamina are un miros puternic asemănător cu cel al peștilor putreziți. Alyssa experimentează adesea o acumulare de trimetilamină, ceea ce îi provoacă mirosul.

Trimetilaminuria (TMAU), cunoscută și sub numele de sindromul mirosului de pește sau sindromul de miros de pește este o tulburare metabolică rară care determină un defect în producția normală a unei enzime numite monooxigenază 3 care conține flavină (FMO3).

Pe lângă sindromul care îi ține pe cei din jurul ei la distanță, aceasta a fost agresată de la o vârstă fragedă. Alyssa a trecut prin clipe grele, însă a reușit să le depășească și să-și recapete forța. Ulterior, tânăra s-a alăturat unei echipe de softball și a întâlnit oameni cărora nu le pasă de starea ei, potrivit gentnews.com.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel