Jessie: „Străbunicul meu a fost unul dintre cei mai mari instrumentiști din România. Cum ar fi să vin eu și să mă fac DJ?”

Data actualizării: | Data publicării:

Jessie Baneș a lansat un colaj cu melodii patriotice, pe care îl dedică tinerilor chiar în ajun de 1 Decembrie, prin care îi îndeamnă să-și iubească țara. 

„Am ales să înregistrez acest colaj cu melodii patriotice, pentru că am constatat următorul lucru - statul nu ne vrea patrioți! în ziua de astăzi pare că este o rușine să îți iubești țară. Și o să mă întrebați de ce. Uitați-va în jurul vostru: patriotismul nu e încurajat, tradițiile nu se mai păstrează, nu suntem încurajați nici măcar să facem copii. Dacă ne uităm în țări precum Italia, Ungaria, Spania, ce să mai zicem de SUA unde parcă sunt în epoca de piatră și nici avortul nu mai este permis, peste tot cetățenii sunt încurajați să își întemeiezi o familie, să își ducă neamul mai departe. Dar la noi nu, nici măcar părinții nu te mai îndeamnă. Iar acesta este doar un exemplu. 


Am o senzație stranie că nici statul român nu mai vrea să ne iubim țara. Pentru că artiștii români, care cânta muzică noastră, care vor să ducă mai departe tradițiile prin muzică populară, nu mai au loc pe piață de aceste festivaluri de muzică electronică, care sunt din ce în ce mai prezente peste tot și într-un număr tot mai mare. Și asta e doar vină statului nostru. Mai trăiesc doar cei care câstigă din nunți, botezuri iar restul pot să pună pușcă în cui.


Străbunicul meu a fost unul dintre cei mai mari și cunoscuți instrumentiști din România, care cânta la vioara cu goarna, Gheorghe Rada. Cum ar fi să vin eu și să mă fac DJ?

În România avem această cultură frumoasă și trebuie să facem eforturi, cei care simt ceva pentru țară asta să ne unim, să putem să trăim după valorile noastre. Dacă venim om cu om și ne punem împreună, și fiecare face ceva că să ne păstrăm tradițiile și valorile, atunci poate vom reuși. Dacă fiecare alege să tacă și vin artiștii mainstream să ne zică nu facem copii și că nu avem gen.. într-o generație s-a pierdut tot. E trist să asist la așa ceva, pentru că îmi iubesc țară.   
Dacă vine un artist care cânta muzică populară cu mesaj patriotic, în asentimentul țării, nu va fi niciodată la fel de mediatizat, poate chiar deloc. Și ar trebui să fie fix invers. Dacă nu ne vedem noi interesul, nu vor veni străinii să ne deschidă ochii. Iar păstrarea și cinstirea tradiției și a identității noastre este în mod cert în interesul nostru”, a transmis Jessie. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel