Papa Francisc, internat în spital. Ce probleme de sănătate are Suveranul Pontif

Data publicării:
Papa Francisc. Captură Foto YouTube
Descriere foto: Papa Francisc. Captură Foto YouTube

Papa Francisc a fost internat în spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Suveranul Pontif.

Papa Francisc are o infecție respiratorie și va trebui să petreacă ”câteva zile” în spitalul din Roma, a anunțat Vaticanul. Suveranul Pontif a avut dificultăți de respirație în ultimele zile, dar nu are COVID, se arată în comunicat.

El va avea nevoie de ”câteva zile de terapie medicală adecvată în spital”.

”Papa Francisc este emoționat de numeroasele mesaje primite și își exprimă recunoștința pentru apropierea și rugăciunea”, a adăugat comunicatul, potrivit BBC.

Personalul său cel mai apropiat, inclusiv securitatea, ar urma să rămână peste noapte la Spitalul Gemelli. Aceasta este cea mai aglomerată perioadă a anului pentru Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, cu multe evenimente și slujbe programate înainte de weekendul de Paște.

O slujbă de Duminica Floriilor este programată în acest weekend, iar săptămâna viitoare sunt programate celebrarea Săptămânii Sfinte și a Paștelui.

De asemenea, el este programat să viziteze Ungaria la sfârșitul lunii aprilie. Miercuri dimineață, el a prezidat audiența generală săptămânală în Piața Sfântul Petru. Deși părea să fie bine dispus, a fost văzut făcând o grimasă în timp ce era ajutat să se urce în vehiculul său, relatează agenția de presă AFP.

Ce alte probleme mai are Papa Francisc

Suveranul Pontif a suferit în ultimele luni de probleme de mobilitate legate de genunchiul său, ceea ce l-a obligat să folosească un scaun cu rotile.

De asemenea, el a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei probleme la colon la același spital din Roma în 2021. În ianuarie, el a declarat că afecțiunea a revenit.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel