Papa Francisc i-a telefonat preşedintelui Zelenski, exprimându-şi ''profunda durere'' pentru evenimentele din Ucraina

Data publicării:
Papa Francisc. Captură Foto YouTube
Descriere foto: Papa Francisc. Captură Foto YouTube

Papa Francisc şi-a exprimat ''profunda durere pentru evenimentele tragice'' din Ucraina într-o convorbire telefonică avută sâmbătă cu preşedintele Volodimir Zelenski, a anunţat pe Twitter ambasada Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun.

La rândul său, preşedintele ucrainean a postat un mesaj pe contul său de Twitter în care ''i-a mulţumit papei pentru că s-a rugat pentru pace în Ucraina şi pentru o încetare a focului. Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sanctităţii Sale".

Încă de vineri papa se pronunţase în legătură cu invazia rusă în Ucraina: "Orice război este o capitulare ruşinoasă", a denunţat el într-un tweet tradus în mai multe limbi, inclusiv în rusă, lucru rar întâlnit. ''Orice război lasă lumea într-o situaţie mai rea decât era înainte. Războiul este întotdeauna un eşec al politicii şi al umanităţii, o capitulare ruşinoasă, o debandadă în faţa forţelor răului", a scris papa, reluând un pasaj din enciclica sa despre pace "Fratelli tutti" (Toţi fraţii), publicată în 2020.

Francisc a vizitat vineri dimineaţa şi ambasada rusă de lângă Sfântul Scaun pentru a-şi exprima ''îngrijorarea'' în a doua zi a invaziei trupelor ruse în Ucraina. Acesta a fost, de asemenea, un gest excepţional pentru suveranul pontif argentinian, care nu vizitează niciodată reprezentanţele străine, dar îi primeşte în palatul apostolic pe diplomaţii acreditaţi la Vatican, notează Agerpres. 


Se pare că este prima vizită a unui papă la o ambasadă în timpul unui conflict.


Suveranul pontif a rămas în sediul misiunii diplomatice ruse circa 30 de minute, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Acesta nu a comentat informaţia potrivit căreia Francisc a oferit medierea Vaticanului în conflictul dintre Rusia şi Ucraina



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel