Papa Francisc, gest impresionant chiar de ziua lui. Suveranul Potif se gândește la cei nevoiași

Data publicării:
Mikdev , pixabay
Descriere foto: Mikdev , pixabay

Papa Francisc va celebra împlinirea vârstei de 84 de ani "cu recunoştinţă şi simplitate" şi va face o donaţie caritabilă în beneficiul Venezuelei.

Pontiful argentinian, care s-a născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, va trimite patru ventilatoare în Venezuela, "special pentru copiii cu afecţiuni pulmonare", a transmis purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Persoanele nevoiaşe, susţinute de Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, au trimis suveranului pontif floarea-soarelui pentru decorarea capelei Sfânta Marta, reşedinţa sa de la Vatican.

Separat, Vaticanul a transmis că papa Francisc a distribuit, prin intermediul Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, medicamente, măşti sanitare şi articole de igienă personală oraşelor italiene Napoli, Bologna şi Siena.

Ziua sa de naştere a coincis cu publicarea mesajului papei Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, marcată la data de 1 ianuarie.

Mesajul deplânge modul în care pandemia de COVID-19 "a agravat profund alte crize, climatică, alimentară, economică şi a migraţiei şi a cauzat suferinţe şi greutăţi severe".

"Mă gândesc în primul rând la cei care au pierdut un membru al familiei sau pe cineva drag, dar şi la cei care şi-au pierdut locurile de muncă", a transmis pontiful în mesajul său în care a adus totodată un omagiu medicilor, asistentelor şi asistenţilor medicali, farmaciştilor, cercetătorilor, voluntarilor, capelanilor şi altor membri ai personalului din spitale şi centre de îngrijire.

Papa a reînnoit apelul către "factorii de decizie politică şi din sectorul privat pentru a lua măsurile adecvate în vederea asigurării accesului la vaccinuri împotriva COVID-19 şi la tehnologiile esenţiale necesare pentru a-i ajuta pe bolnavi şi pe cei mai săraci şi mai vulnerabili".

Ziua Mondială a Păcii este marcată anual la 1 ianuarie, fiind o sărbătoare instituită de Biserica Romano Catolică în anul 1967 şi este dedicată ideii de pace universală.

Tema mesajului papei Francisc cu ocazia celei de-a 54-a Zi mondială a păcii, marcată în data de 1 ianuarie 2021, este "Cultura îngrijirii ca o cale a păcii".

În rest, papa va avea o zi de lucru normală, rugându-se, primind diverse persoane la Santa Marta şi având mai multe întâlniri oficiale, a precizat Bruni.

Potrivit unui comunicat, papa Francisc a avut patru audienţe matinale, dintre care una cu noul ambasador al Coreei de Sud şi o alta cu cardinalul care conduce Biroului Doctrinar al Vaticanului, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel