Papa Francisc a fost externat după intervenţia chirurgicală la colon suferită în urmă cu 10 zile

Data publicării:
Papa Francisc. Captură Foto YouTube
Descriere foto: Papa Francisc. Captură Foto YouTube

Papa Francisc a fost externat în cursul dimineţii de miercuri din spitalul din Roma unde se afla în convalescenţă după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon pe 4 iulie, a constat un fotograf al Agenţiei France Press.

Suveranul pontif argentinian în vârstă de 84 de ani a părăsit într-un automobil cu geamurile fumurii spitalul universitar Gemelli, unde a fost supus, sub anestezie generală, unei proceduri denumite ''colectomie stângă'' -  ''o intervenţie chirurgicală  pentru o stenoză diverticulară simptomatică a colonului'', notează Agerpres.

Papa suferă de o inflamaţie potenţial dureroasă a diverticulilor, hernii care se formează pe pereţii aparatului digestiv şi a căror frecvenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre posibilele complicaţii ale acestei afecţiuni este stenoza, care este o îngustare a intestinului.

Duminică, papa a apărut pentru prima dată în public după operaţie, stând la balconul rezervei sale de la etajul zece timp de aproximativ zece minute, pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi.

"Vă mulţumesc tuturor: v-am simţit apropierea şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din adâncul inimii!", a adăugat suveranul pontif, aclamat de cele circa 200 de persoane adunate în faţa spitalului.


Papa a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane, notează Agerpres.

A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013 - cu excepţia perioadelor în care călătorea - când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel