Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Hamburg, asociat într-un scandal de abuzuri sexuale

Data publicării:
Papa Francisc, sursa unsplesh / autor Ashwin Vaswani
Descriere foto: Papa Francisc, sursa unsplesh / autor Ashwin Vaswani

Papa Francisc a acceptat demisia lui Stefan Hesse, arhiepiscopul de Hamburg, care s-a retras din funcţie după ce un grup de avocaţi germani a dat publicităţii un raport de 800 de pagini despre cazuri de abuzuri sexuale comise în oraşul Koln.

Dioceza de Hamburg a confirmat luni decizia liderului de la Vatican.

Stefan Hesse este unul dintre clericii care şi-au înaintat demisiile sau au intrat în concedii fără plată după publicarea acelui raport, care a descoperit că, între 1975 şi 2018, cel puţin 202 persoane din arhidioceza de Koln erau suspectate de implicare în astfel de abuzuri şi că 63% dintre persoanele acuzate erau clerici.

În aproape jumătate dintre cazuri - 47% -, acuzaţiile se referă la abuz sexual şi la abuz sexual în formă agravată. Restul de 53% din cazuri au fost clasificate ca încălcări ale conduitei profesionale şi alte comportamente sexuale neadecvate, notează Agerpres.

Stefan Hesse a fost directorul de personal în Arhidioceza Catolică din Koln în perioada de timp acoperită de acea investigaţie, care a fost condusă de avocaţii specializaţi în drept penal Bjoern Gercke şi Kerstin Stirner.

Demisia arhiepiscopului de Hamburg intervine în aceeaşi zi în care Vaticanul a pedepsit doi episcopi polonezi pentru neglijenţă în combaterea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor în diocezele lor, potrivit unui dublu comunicat dat publicităţii de nunţiul papal din Polonia.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel