Pâine rustică, fără gluten. O reteță simplă și rapidă

Data publicării:
Pâine rustică, fără gluten, sursa pixabay/ autor Couleur
Descriere foto: Pâine rustică, fără gluten, sursa pixabay/ autor Couleur

Pâinea rustică fără gluten este o rețetă ușor de făcut, fără multă frământare. Rezultă o pâine extraordinar de gustoasă și pufoasă.

INGREDIENTE:

500g făină fără gluten

600 ml apă

1 pachet de drojdie uscată (7 g)

1 iaurt 180 g

1 linguriță cu sare de Himalaya

2 ouă

1-2 linguri ulei de măsline

semințe de susan și floarea soarelui

MOD DE PREPARARE:  Făina se amestecă cu drojdia uscată, sarea. Se adaugă apa, iaurtul și 2 galbenușuri. Se pune șii o lingură de semințe de foarea soarelui și o lingură de susan. Se poate și fără semințe. Aluatul se mixează la nivel moderat 5 minute, timp în care se adaugă uleiul treptat. Se accelerează apoi mixarea pentru înca 5-6 minute. Se adaugă apoi albușurile batute spumă, amestecând ușor de jos în sus, până le încorporăm bine în aluat. Vasul în care se află aluatul se acoperă cu o folie și se pune la crescut câteva ore la loc cald.

Puneți aluatul în forma dorită pe care îl ungeti deasupra cu ulei de floarea soarelui pentru a căpăta o crustă. Dacă doriți puneți deasupra semințe de care vă plac. Se lasă la copt în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru aproximativ o oră. Cand se scoate din cuptor se rastoarnă din forme, se așază pe un grătar și se unge cu puțină apă călduță, pe toate părtile. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.


POFTĂ BUNĂ!

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel