Părintele Vasile Ioana, sfat important pentru credincioși înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. Ce nu trebuie să facă creștinii de Paște

Data publicării:
Captură video Youtube: Kanal D
Descriere foto: Captură video Youtube: Kanal D

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit ce nu se face niciodată de  Învierea Domnului.

Părintele Vasile Ioana le-a dat un sfat important creștinilor înainte de Paște. Acesta a explicat ce nu se face niciodată de Învierea Domnului. Duhovnicul lui Dan Negru a explicat care este adevărata semnificație a acestei sărbători extrem de importante. 

Părintele Vasile Ioana, sfat important pentru credincioși

„Toți creștinii ar trebui să înțeleagă Paștele nu e despre mâncare și băutură, că Paștele nu este despre iepuraș, că Paștele nu este despre băute și despre dezmățuri și despre alte păcate.

Paștele este despre Iisus Hristos, care prin moartea Lui ne-a dăruit nouă viața Lui. El a omorât moarte cu moartea Lui, cu sacrificiul Lui și victoria învierii Lui ne-a dăruit-o nouă. Noi ar trebui să gustăm din Învierea Lui și să vrem să fim cu El.

Acest Paște are sens dacă și noi Înviem odată cu El. Cum, la Prohod suferim cu El, pe drumul crucii, acum de Paște să ne și bucurăm cu el.”, a declarat părintele Vasile Ioana pentru wowbiz.ro.

Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru oamenii care nu au ținut post

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul emisiunii "Teo Show", de pe Kanal D, unde le-a spus celor ce nu au ținut Postul Paștelui despre cum pot obține iertarea lui Dumnezeu.

"Dumnezeu a venit în lume pentru imperfecți, pentru păcătoși, pentru tâlhari, pentru oamenii care sunt la capătul prăpastiei, care nu mai pot, acolo e Dumnezeu. Dumnezeu nu este despre perfecțiune, primul cetățean al Raiului nu are nicio faptă bună. Lui îi place când facem fapte bune, că ne asemănăm cu el, dar Dumnezeu iubește pe oricine care e sincer și îl vrea cu el.", a spus Părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii de pe Kanal D.

Ce trebuie să facă creștinii care nu au ținut post

"Dacă n-ai ținut post, Dumnezeu te iartă. Du-te la spovedanie și spune "Iartă-mă Doamne", căci lui Dumnezeu te spovedești, nu părintelui. Lui îi spui tot ce ai greșit și atunci părintele îți dă darul sfânt al iertării, pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor prin răstignirea sa, prin sângele său și atunci ești egal cu un sfânt.", a mai dezvăluit acesta.

De ce este important să te spovedești

"Tu nu-ți spui păcatele unui om, omul acela este doar un asistent, tu îi spui păcatele lui Dumnezeu, dar acel asistent îți spune pe gură ca un psiholog unde greșești și unde să te corectezi. Tu poți să spui păcatele și în fața icoanei, dar Dumnezeu nu își poate răspunde pe gură. Preotul se pregătește o viață pentru asta. Preotul e bun acolo pentru că dă sfaturi și pentru că invocă harul. Dacă nu ți-a fost rușine când ai făcut păcatul, iar acum îți este rușine, și asta este bine. Jena aceea are efect terapeutic.", a continuat preotul.

Ce nu trebuie să facă un creștin

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și care este cel mai rău lucru, pe care un creștin poate să-l facă.

"Demonul este o existență reală, spirituală, care nu are nevoie de timp și spațiu. În momentul în care ai folosit cuvântul acela, el vine și îți dă o stare negativă și se poate și transmite foarte ușor, de aceea recomand ca nicio mamă să nu își înjure copilul cu acest cuvânt, mă doare sufletul când aud, ele transmit lucruri copiilor care nu au apărare. E cumplit.", a mai zis el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel