Oscar 2023: Totul despre „Everything Everywhere”, filmul cu cele mai multe nominalizări

Data actualizării: | Data publicării:
Oscar 2023: Totul despre „Everything Everywhere”, filmul cu cele mai multe nominalizări
Descriere foto: Oscar 2023: Totul despre „Everything Everywhere”, filmul cu cele mai multe nominalizări

În momentul lansării ''Everything Everywhere All at Once'', în martie 2022, Daniel Kwan, unul dintre regizorii peliculei, nu era sigur dacă publicul va adera la premisa referitoare la multivers a filmului, însă acest lucru s-a întâmplat totuşi

''Am încercat să facem un film în care să se regăsească toată lumea, dar am crezut că am dat greş'', a spus Kwan, care a colaborat la regia peliculei cu Daniel Scheinert. ''Nu am dat totuşi greş, căci toată lumea poate regăsi câte ceva în el, la propriu''.

Se pare că şi specialiştilor de la Hollywood li s-a părut interesant, iar filmul, distribuit de A24, a obţinut cele mai multe nominalizări la Oscar, anunţate marţi, şi va reveni de vineri în 1.400 de săli de cinema din Statele Unite după ce a obţinut încasări de 104,1 milioane de dolari la nivel global.

Pelicula a obţinut 11 nominalizări la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană pe 12 martie, printre care şi în categoriile ''cel mai bun film'' şi ''cea mai bună actriţă în rol principal'', graţie interpretării lui Michelle Yeoh. Jamie Lee Curtis şi Stephanie Hsu au fost nominalizate pentru ''cea mai bună actriţă în rol secundar'', în timp ce Ke Huy Quan, este favorit în categoria ''cel mai bun actor în rol secundar''.

''Everything Everywhere All at Once'' spune povestea lui Evelyn Wang, interpretată de Michelle Yeoh, o imigrantă de origine chineză care are probleme cu fiscul, cu relaţiile de familie şi cu viaţa în general. Protagonista descoperă apoi că poate trece dintr-un univers într-altul sub forma unor versiuni diferite ale propriei persoane şi că poate astfel salva multiversul şi, eventual, relaţiile de familie.

Yeoh, care a fost răsplătită anul acesta cu Globul de Aur pentru rolul din ''Everything Everywhere'', a spus că, deşi a pus dragoste în acest film, nimeni nu ştie niciodată cum va fi primit produsul final.

''După ce e terminat şi iese în lume, nu mai există control asupra felului în care va fi receptat, iar câteodată cred că depinde de alinierea planetelor'', a spus actriţa, născută în Malaezia.

Daniel Kwan crede că fără Yeoh filmul nu ar fi avut succesul pe care îl are acum. Regizorul a spus că ea a tras după sine, asemenea unui magnet, alţi actori şi membri ai echipei de producţie atunci când nu erau siguri ce formă va lua proiectul.

Stephanie Hsu interpretează unele dintre cele mai complexe personaje din film, pe fiica lui Evelyn, Joy, şi personajul malefic al multiversului, Jobu.

Actriţa a declarat că este un rol unic în viaţă şi o experienţă uimitoare.

''Îmi amintesc când am filmat scena din hol, când Jobu îşi face pentru prima dată apariţia pe ecran'', a spus Stephanie Hsu. ''Schimb multe costume de parcă aş face kung-fu şi transform faţa unui poliţist în confetti'', notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel