Oracolul vedetelor. 20 de lucruri despre Ciprian Marica / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor.  Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Ciprian Marica a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei României (72 de selecții), a acceptat provocarea SPECTACOLA și a completat în Oracolul vedetelor. Iată cum a răspuns sportivul: 


1. SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Ciprian Marica: Să ajung fotbalist. M-au înscris părinții de foarte mic la înot și la tenis, la Dinamo. Când se terminau antrenamentele, ii vedeam pe copiii de la fotbal care se pregăteau îmbrăcați toți la fel în echipament rosu cu alb. Mă uitam la ei fascinat și mi-am dorit enorm sa fac și eu fotbal! 

 

2. SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?

Ciprian Marica: Nu aveți spațiu să scrieti aici traznaile pe care le făceam. Eram singurul copil al familiei, mereu agitat, răsfățat tare de bunici, de cei apropiați. Și spaima vecinilor, le puneam zilnic nervii la încercare. 
Tocmai de-aia ma duceau părinții sa fac mai multe sporturi, sa îmi consum energia, să mai stau și eu liniștit. 

3. SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

Ciprian Marica: Aș șterge accidentările care m-au obligat să închei cariera mult mai devreme decât mi-as fi dorit. 

 

4. SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Ciprian Marica: Nu am frici, sportul te călește, te întărește. Am emoții, griji, am întrebări în anumite situații. Dar când ești pregătit pentru orice, fricile dispar. 

 

5. SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

Ciprian Marica: Singura melodie de care m-am legat cumva este cea pe care o ascultam când mi se făcea dor de casă. Și mi se făcea des, ca am plecat de la 18 ani printre străini Ascultam "Acolo este țara mea", cântată de Tudor Gheorghe și mă încarcam pozitiv.
 Acum, dacă mă gândesc poate fi o coloana sonora, fiindcă tot ce am făcut ca sportiv am făcut cu dorința de a-i face mândri pe români, iar pe străini să descopere ce țară minunată e România.
Am revenit apoi acasă și în cei câțiva ani petrecuți printre ai mei mi s-a mai dus din entuziasm. :) 

 

6. SPECTACOLA: Care a fost cel mai penibil/haios moment din viața ta?

Ciprian Marica: Sunt un tip vesel și viața mi-a oferit sansa să mă bucur de multe momente nostime. Pe cele penibile încerc să le țin în trecut. Dar fiindcă trebuie să dau un răspuns, cel mai penibil moment care-mi vine în minte a fost când un antrenor din străinătate a folosit expresia "jucăm cu țiganii ăia" când pregătea un joc împotriva unei echipe românești. M-a afectat rău tare și am reacționat, chiar dacă el a încercat apoi să spună că a fost o glumă. 

 

7. SPECTACOLA: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta?

Ciprian Marica: Am citit o chestie care m-a impresionat, despre un deepfake realizat în Rusia, despre o clonă digitala. Mai exact, firma respectiva a transpus digital fața lui Bruce Willis peste fata unui actor local, și uite așa a apărut Bruce Willis într-o reclamă, deși el era la mii de kilometri de locul unde se filma, probabil își cheltuia banii încasați pentru că a autorizat asta. M-a cam pus pe gânduri toată treaba, viitorul ar putea fi cu mult fake. 

 

8. SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?

Ciprian Marica: Talentul la jocul de table. A devenit inutil fiindcă ii înving pe partenerii mei și nu mai vor să se joace cu mine. :) 

 

9. SPECTACOLA:  Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?

Ciprian Marica: Familia și prietenii. Nu există lucruri la care să nu pot renunța. 

 

10. SPECTACOLA: Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată. 

Ciprian Marica: Sunt destul de pofticios, dar pot sa renunț la orice aliment, te educa sportul. 
Cariera de sportiv înseamnă și reprimarea plăcerilor gastronomice.
Mulți ani am avut o alimentație foarte strictă Apoi mi-am tot satisfăcut poftele, dar cum nu mai am același consum fizic din timpul în care jucam fotbal de performanta, trebuie să fiu atent cu meniul. 

 

11. SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum?

Ciprian Marica: Mi-am canalizat toată energia pe cariera de fotbalist, nu m-am văzut făcând altceva. Nu mi-am permis niciodată să las loc de îndoieli "dacă nu merge cu asta, o să fac altceva". Nu, fotbal mi-am dorit să fac și am sacrificat orice alt plan B cât timp am făcut performanta. Apoi am ales să învăț să fac performanta în managementul sportiv, am studiat la UEFA, în Spania, în Germania, am vrut să aduc în România toate lucrurile bune pe care le fac cei foarte puternici în sportul mondial. 

12. SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

Ciprian Marica: Virgil Iantu. E prietenul meu și se va bucura sa citească asta. :) Dacă ar trebui să mă refer la fete, avem multe fete atrăgătoare un show-biz, e foarte greu să faci o ierarhie. 

 

13. SPECTACOLA: Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

Ciprian Marica: În cantonamentele lungi pe care le făceam, vedeam multe, foarte multe filme, chiar dacă atunci nu erau în voga platformele de streaming. Mi-au plăcut multe, seriale, filme. Unul care m-a marcat destul de tare la vremea respectiva a fost Shutter Island, cu Di Caprio. 

 

14. SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

Ciprian Marica: Nu am fumat, nu sunt un băutor. Îmi plac dulciurile, restricțiile vieții de sportiv lasă urme. Îmi plac dulciurile și fac eforturi să stau departe de meniul de deserturi când ies la masă. 

 

15. SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

Ciprian Marica: Cred prea tare în oameni. 

 

16. SPECTACOLA: Dar calitate?

Ciprian Marica: Ambiția. 

 

17. SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Ciprian Marica: Pentru dăruirea pe care am arătat-o pe teren și pentru dragostea de țară. Am avut onoarea să lupt pentru patrie cu armele mele, mingea și ghetele de fotbal, și am dat mereu și ultima picătură de energie pentru naționala României, pentru tricolor! 

18. SPECTACOLA: Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României? 

Ciprian Marica: Sunt atât de multe de schimbat că nu aș ști cu ce să încep. Să sperăm că se vor așeza lucrurile și pentru noi, e păcat, e dureros să batem recorduri peste recorduri la emigrare. 

 

19. SPECTACOLA: Cine este persoana din viata ta care te-a motivat cel mai mult?

Ciprian Marica:  Ciprian Marica! :) Am pus mereu presiune pe mine pentru a demonstra că pot să ajung la un nivel ridicat în carieră, sa le infirm pronosticurile celor care îmi spuneau mereu că fotbaliști ajung doar cei cărora le este foame. Nu provin dintr-o familie foarte bogata, dar nu am simțit lipsuri, greutăți financiare, am avut liniște din punctul asta de vedere. 

 

20. SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret al tău?

Ciprian Marica: Nu am regrete. Am făcut mereu tot ce a depins de mine, dar soarta e soartă, nu o poți controla. Mi-am dorit enorm să joc la un turneu final, am făcut eforturi mari de tot să ajung la Euro 2016. N-a fost să fie!

 

Vezi aici ce vedete au mai completat în ORACOLUL SPECTACOLA. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel