Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru Roxana Guttman EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Roxana Guttman a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Roxana Guttman: Acum realizez că visele copilăriei mele deveneau firesc aievea și erau cele mai încărcate de lumina și inocența copilăriei….
Visam tot anul să merg în vacanță la Mamina (bunica mea), la Craiova, la casă cu o curte interioară de pe Lipscani și cu prăvălia bunicului la parter, unde m-așteptau și verișorii mei, și unde mă simțeam cel mai fericit copil din lume! Bunica mă adora și mă răsfața cu de toate, ne plimbam după-masă prin „English Park”, iar cu verișorii mei mă jucăm toată dimineață prin curte – curtea ni se părea imensă, și revăzând-o peste ani, mi s-a apărut atât de mică! Întotdeauna când mă-ntorceam de la bunica, pentru că-ncepeam școală, plângeam în hohote!
În același vis frumos erau și cele două săptămâni din fiecare vara la mare, la Eforie Sud, împreună cu părinții mei, cu verișorii mei de la Craiova, și cu părinții lor…. Mergeam zilnic la ,,ghiol”, mă ungea mama cu nămol din cap până-n picioare, colindam cu tata toate chioșcurile și magazinele din stațiune și tot ce-mi cumpărau ai mei de-acolo mi se părea neprețuit! Unchiul meu făcea cea mai bună salată din lume, plimbările de seară erau rupte din povești pentru mine, și când se termină vara, începeam să visez din nou la vara viitoare, la bunica, la mare, și ele, visele, deveneau realitate în fiecare vara…. Și eram un copil fericit!


SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?
Roxana Guttman: Trăsnăi ,,remarcabile” n-am prea făcut în copilărie!
Cred că cele mai multe trăsnăi le-am făcut mai târziu, în adolescență și chiar la maturitate, și asta pentru că n-am vrut și n-am putut să mă despart niciodată de copilul din mine! (am și acum costumul de mușețel de la o serbare de la grădiniță).
O trăsnaie relativ recentă, făcută de ,,copilul din mine” când eram deja de ceva timp mămică - mămică lui Naomi – mă face și acum să rad în hohote! (și asta-i doar una dintr-un șir lung de ,,trăsnăi”).
Într-o bună zi (liberă!), am plecat la cumpărături cu Naomi (celălalt ,,copil din mine”), și într-un final, am intrat cu pungi și punguțe într-un magazin de pe Magheru, cu răbdare, cu multă răbdare…. Naomi era deja pe cale să termine de probat aproape tot magazinul (așa cum făcuse și-n celelalte), iar eu, văzând un raft mai gol, m-am așezat pe el ,,răpusă”, cu toate plasele și pungile pe care le cărăm. Instantaneu, tot raftul a căzut cu o bubuitură de mare efect, iar eu m-am trezit pe jos cu toate cele care mai erau pe raft peste mine, bașca cu pungile și sacosile pe care le căram! În tot magazinul s-a făcut o liniște paralizantă, parcă toți cei din magazin deveniseră statui, și-n toate liniștea aia, am auzit-o dintr-o dată pe Naomi spunându-i șefei magazinului: ,,Să știți că dansa nu este cu mine, eu n-o cunosc!”.
Ei, în clipă aia ,,copilul din mine” a izbucnit într-un râs de neoprit, s-a scuturat de toate câte erau căzute peste el, și a ieșit, pur și simplu, din magazin (că și cum nimic nu s-ar fi-ntamplat!), râzând în hohote!
Rad și acum când povestesc, am toată secvență în față ochilor, și jur că râsul asta n-aș vrea să-l întrerup pentru nimic în lume! 


SPECTACOLA:  Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?
Roxana Guttman: Nu m-aș dezlipi de părinții mei! Aș face tot ce mi-ar stă în putere să ne putem cumpără o casă mare, cu două nivele, în care să locuim împreună, să-i știu lângă mine! Fiecare cu rostul lui, dar sub același acoperiș.

 

SPECTACOLA:  Care este cea mai mare frică a ta?
Roxana Guttman: Frica de frici! Și nu vreau să vorbesc despre ea! Cu EA mai vorbesc din când în când, și sper s-ajungem la o-ntelegere până la urmă!

SPECTACOLA:  Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?
Roxana Guttman: … ciripit de păsărele, mieunat de pisici, tarait de greieri, lătrat de căței, cântatul cocoșilor, aplauze, ropotul ploii, tăcerea ninsorii, șuierat de vânt, gălăgia copiilor, ras, plâns, colinde, chiuituri, tunete, fulgere, tăcerea nopții, agitația zilei….. toate alternând!

SPECTACOLA:  Care a fost cel mai penibil/ haios moment din viața ta?
Roxana Guttman: Când sunt luată drept ,,proastă” mă simt penibil! Și mai penibil decât în experiență–experiment trăită de noi toți în ultimii doi ani – și pe care încă o mai trăim! - nu m-am simțit în viață mea!


SPECTACOLA:  Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna această?
Roxana Guttman: Întrebările oracolului tău!

SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?
Roxana Guttman: Să fi primit în dar un ,,talent inutil”….?! Nu cred! Dar o să mă mai ,,scormonesc”…..

SPECTACOLA:  Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu ține pe o insulă pustie și de ce?
Roxana Guttman: Întrebarea asta, frecventă și-n oracolul copilăriei n-am înțeles-o niciodată!
Mă-ntrebam și atunci, mă-ntreb și acum: ,,Ce să caut eu pe o insula pustie?? De ce?! Cu doar trei lucruri după mine??”
Serios! De ce? Pentru că EU NU VREAU SĂ PLEC PE O INSULA PUSTIE! Punct!


SPECTACOLA:  Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată. 
Roxana Guttman: Pentru că viața mi-a oferit ,,cu dărnicie” diverse și variate ,,meniuri”, știu sigur că alimentul la care n-aș putea renunta în ruptul capului este AERUL!

SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practică dacă nu alegeai acest drum?
Roxana Guttman: Negustoria!

SPECTACOLA:  Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 
Roxana Guttman: Cred că o „persoană atrăgătoare din show-bizz” se definește prin carisma, inteligență, cultură, talent! Și pentru mine, acea persoană rămâne și azi…. Andrei Gheorghe!

SPECTACOLA:  Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.
Roxana Guttman: “Meet Joe Black”, regia Martin Brest.

SPECTACOLA:  Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?
Roxana Guttman: Încă mai acord credit „vânturilor, valurilor”…. OBICEI NESĂNĂTOS!

SPECTACOLA:  Care crezi că este cel mai mare defect al tău?
Roxana Guttman: Nimeni nu-i perfect! Deci, nici eu!

SPECTACOLA:  Dar calitate?
Roxana Guttman: “Tot ce prevăd…. văd!” (Nina Cassian)

SPECTACOLA:  Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de ține?
Roxana Guttman: Nu țin neapărat să-și amintească oamenii de mine, aș vrea doar... „Să nu fi trăit degeaba!” (Nina Cassian)

SPECTACOLA:  Ce ai schimbă în țară dacă ai fi președintele României? 
Roxana Guttman: Imnul! L-aș înlocui cu ,,Somnoroase păsărele”!

SPECTACOLA:  Cine este persoană din viață ta care te-a motivat cel mai mult?
Roxana Guttman: Copilul meu, Naomi! Datorită ei și pentru ea mă ridic întotdeauna de jos, și merg înainte, cu SPERANȚĂ și CREDINȚĂ!

SPECTACOLA:  Care este cel mai mare regret al tău?
Roxana Guttman: Că nu pot schimba lumea asta monstruoasă în care trăim de ceva vreme și care ne trăiește ea pe noi! Și care nu mă lasă s-ascult „glasul păsării Dodo, să miros un cireș înflorit, și să compun o sonata de Mozart”…. (Nina Cassian)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel