Oracolul vedetelor: 20 de întrebări pentru Marius Ioniță/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Marius Ioniță a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Marius Ioniță:  Să zbor. De mic copil, abia învățasem să vorbesc, am știu că eu vreau să zbor. Nici nu puteam să zic pilot de avion. Ziceam pilaf de avion. Încă nu am renunțat la visul ăsta. Până atunci, mă mulțumesc să fiu pasager cât de des pot. Din cauza asta, cei doi ani de pandemie au fost un chin pentru mine.

SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?

Marius Ioniță:  Cea mai mare cu urmări fizice s-a produs imediat după Revoluția din 1989. Era o iarnă veritabilă, iar eu am vrut să fiu cel mai tare de la scara mea și am încercat niște scheme cu sania. Așa am reușit să îmi secționez coapsa cu blana de la sanie. Din fericire, și piciorul și sania încă funcționează. Iar trăsnaia care putea avea urmari educaționale s-a produs în liceu, când am descărcat un extinctor întreg în laboratorul de chimie, în pauza mare. Eu și colegii mei eram din cap până-n picioare de un alb imaculat. Profesorilor nu le-a plăcut momentul artistic și am intrat în comisia liceului. Prin nu știu ce minune am scăpat fără notă scăzută la purtare. 

SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimbă în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

Marius Ioniță:  Nu aș schimba nimic. Pentru că asta ar însemna să fiu alt om în momentul în care îți răspund la aceste întrebari. Și nu vreau. Sunt mulțumit de cum a decurs viața mea și știu că nu există nimic ideal. Tot ce trăim are un rost. Bucuriile, suferința fizică și psihică nu fac decât să ne dezvolte emoțional și sa ne ajute să luam decizii din ce în ce mai bune pentru noi. Bine, ca să reușești asta trebuie să fii sincer cu tine și să îți accepți greșelile și să înveți din ele. 

SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Marius Ioniță:  Îmi e frică de ace și de singurătate. Pentru ace nu exista remediu. Când văd un ac de seringă...mă transform. Cu singurătea e treabă complicată. Chiar dacă sunt unul dintre cei mai norocoși oameni când vine vorba de familie și prieteni, undeva acolo în creier e bine cuibărită teama asta. Că poate cândva o să rămân singur și ce o să mă fac eu atunci? Însă totul e sub control, lucrez cu mine și în timp teama asta a mai scăzut în intensitate. 

SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

Marius Ioniță: Ceva de la Hans Zimmer sau Ennio Morriconne. Ah, ce grea e asta! Nu e corect să mă pui să aleg! O să zic Time de la Hans Zimmer si The Ecstasy of Gold de la Ennio Morricone. Și ar mai fi ceva de la WoodKid: Run Boy Run.

SPECTACOLA: Care a fost cel mai penibil/ haios moment din viața ta?

Marius Ioniță: Cred că cel mai penibil a fost când eram la sală și făceam genoflexiuni cu bara în spate și s-au rupt pantalonii. Aici nu vreau să intru în detalii. E suficient că am spus asta. Iar cel mai haios nu e unul singur. Sunt mai multe momente și în mare parte au legatură cu o emisie live. Dar ca întindere, cel mai intens a fost acum vreo 6-7 ani când am început să râd cu partenera de prezentare. Am spus un banc și de acolo s-a declanșat totul. Au băgat publicitate ca să ne potolim, și am revenim după publicitate, iar criza de râs încă era în plină desfășurare. A fost ceva crunt...

SPECTACOLA: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna această?

Marius Ioniță: Am văzut un documentar despre o civilizatie disparută care m-a fascinat. Știam unele informații, dar am descoperit câteva locuri incredibile unde mi-aș dori foarte tare să ajung. O bucățică importantă din istoria noastră care încă nu e descoperită și înțeleasă. 

 SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?

Marius Ioniță: M-am tot gândit și nu am identificat nimic mai inutil decât că pot să imi dau ochii peste cap încât să nu se mai vadă deloc irisul.

SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu ține pe o insulă pustie și de ce?

Marius Ioniță: Un cuțit multifuncțional, o carte cu tehnici de supraviețuire și instrumente de aprins focul. Sunt taur. E important să nu mor de foame. În rest, totul se rezolvă.

SPECTACOLA: Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată?

Marius Ioniță: Îmi place enorm bucătăria mediteraneană. Cred că niciodată nu poți da greș cu o porție sănătoasă de paste. Și nu cred că aș putea să renunț la fructe. Deși, de când mă știu, mă lupt cu dependența de zahăr și aș fi tentat să spun că la dulciuri nu aș renunța. Dar chiar îmi doresc să găsesc puterea să elimin zahărul, în viitor. 

SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practică dacă nu alegeai acest drum?

Marius Ioniță: Pilot de avion sau arhitect.

SPECTACOLA: Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

Marius Ioniță: Niciun alt film nu a avut un impact mai mare asupra mea, decât Cercul poetilor dispăruți. Eram în generală când l-am văzut și mi-a luat câteva zile ca să îmi revin. 

SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

Marius Ioniță: Zahărul adăugat. E drogul meu. Încerc să reduc cantitatea, dar nu reușesc să îl elimin complet din alimentație. Și, cel mai probabil și din cauza meseriei, îmi petrec foarte mult timp pe internet. 

SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

Marius Ioniță: Incăpățânarea

SPECTACOLA:  Dar calitate?

Marius Ioniță: Tot încăpățânarea, dar privită ca perseverență. 

SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

Marius Ioniță: Antonia

SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de ține?

Marius Ioniță: Pentru că am fost om și i-am respectat. Nu am bani să construiesc vreo piramidă și nici nu vreau să atrag atenția cu ceva anume. Tot ce vreau e să mă simt eu bine în viața pe care o trăiesc fără să rănesc în mod voluntar pe cei din jurul meu. 

SPECTACOLA: Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României?

Marius Ioniță: După actuala Constituție, nu aș putea să schimb mare lucru. Dar dacă aș avea putere, aș face ca fiecare ales să vină anual cu un raport în care să spună ce promisiuni a respectat de pe lista cu care a câștigat voturile alegătorilor. Și dacă a dormit în opinci l-aș invita să își dea demisia după primul an. Ah, și aș elimina toate beneficiile aleșilor.

SPECTACOLA: Cine este persoană din viață ta care te-a motivat cel mai mult?

Marius Ioniță: Eu! Mă motivez singur! Deciziile sunt la mine. Dar am întâlnit câțiva oameni care mi-au dat sfaturi bune și mi-au deschis ochii atunci când părea că merg orbește. Așa că nu pot să dau un singur nume. E vorba de părinți, profesori, prieteni...

SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret al tău?

Marius Ioniță: Nu am! M-am educat să nu privesc cu regret momentele neplăcute din trecut. Nu mă ajută cu nimic. În schimb, încerc să privesc acele momente ca pe niște lecții. Cum spuneam și mai sus, tot ce trăim are un rost.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel