Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru George Tănase/ EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. George Tănase a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

George Tănase a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

George Tănase: Cel mai mare vis al meu în copilărie a fost să ajung la Tv. Mă uitam cu o mare admirație la „Vacanța Mare” și visam să pot face și eu asta într-o zi.

 

SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?

George Tănase: Nu am făcut trăsnăi foarte mari în copilărie, am fost un copil ascultător…cel puțin asta aleg să-mi amintesc, restul amintirilor mai puțin plăcute sunt depozitate într-un sac ce stă în beciul minții. Ca orice copil mai plecam de acasă fără să cer voie părinților, mai spărgeam lucruri cu mingea, mă mai băteam cu alți copii. Lucruri normale pentru perioada aia.

 

SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

George Tănase: Dacă aș putea da timpul înapoi aș pune mai mult accent pe citit. Nu prea m-a atras lectura în copilărie, târziu am descoperit frumusețea cititului. Cred că pentru formarea unui copil cititul e ca apa cu care uzi rădăcina unui copac.

SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

George Tănase: Dacă vorbim de fobii, mi-e frică de șerpi. Dacă vorbim de „celelalte frici”…hmmm…cred că să nu dezamăgesc oameni. 

 

SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

George Tănase: Florin Salam - Șmecherii au luat vacanță. Glumesc. Cred că Michael Jackson - Heal the World

 

SPECTACOLA: Care a fost cel mai penibil/ haios moment din viața ta?

George Tănase:Niciodată nu știu să răspund la întrebările care încep cu „care e cel mai…”. Au fost situații și situații. De regulă, momentele penibile au devenit haioase mai târziu. Ca să-ți dau totusi un răspuns la întrebare, poate momentul când am căzut într-un râu la o nuntă, de pe un podeț. Eram îmbrăcat în alb. M-am ascuns de părinți cu niște prieteni, undeva la întuneric ca să fumăm. Și prin curtea aceea curgea un pârâu. Nu mă întreba cum am căzut, doar Dumnezeu cel mare știe. Într-o secundă m-am transformat din alb în negru. Nici măcar Michael Jackson n-a reușit performanța asta atât de rapid. Tot ce pot sa-ți spun e că am rămas așa toată nunta. Evenimentul era la 50 km de casă.

 

SPECTACOLA: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta?

George Tănase: Săptămâna asta citesc o carte care se numește Tyll. Este despre viața unui bufon din perioada Medievală care se confruntă cu diferite situații specifice erei: vraci, oameni ultra religioși, regi nebuni, boli incurabile, iar el alege să facă umor într-o societate greu încercată. Mă inspiră mult.

SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?

George Tănase: Cel mai inutil talent al meu este să cheltuiesc toți banii pe care îi am la mine într-un timp record. L-am descoperit atunci când am câștigat primii bani, în copilarie, când duceam fier la centrele de colectare și de toti banii câștigați îmi cumpărăm croissante cu abțibilduri. 

 

SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?

George Tănase: Pe o insula pustie mi-aș lua așa: ochelari de soare, șlapi și PS-ul. Ochelari de soare pentru că sunt sensibil la lumina puternică, la fel ca fratele Connect-r. Șlapi pentru ca nu suport nisip între degete când am picioarele ude. Iar play station-ul îl iau pentru că, știu, nu e curent, că e insula pustie, dăăă…dar voi fi atât de disperat să mă joc încât voi inventa o modalitate de a produce curent electric pentru a-mi satisface aceată bucurie puerilă. 

 

SPECTACOLA: Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată.

George Tănase: Salata boeuf. Pot mânca salată de boeuf la orice oră din zi sau din noapte, în orice lună a anului, în oricare viață trecută sau viitoare. Musai să fie cu franzelă proaspătă.

 

SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum?

George Tănase: Dacă nu alegeam acest drum, probabil aș fi fost un scriitor bețiv și afemeiat și fără succes. La cât sunt eu de antisocial sigur mă retrăgeam undeva în munți, cu gândurile mele, iar acolo aș fi scris cărți pe care le-ar fi citit oamenii abia la 100 de ani după moartea mea. Acum dacă stau bine să mă gândesc, nu e timpul pierdut pentru o reconversie profesională.

SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

George Tănase: Anca Țurcașiu. Mi se pare că a fost, este și va fi mereu o femeie frumoasă.

 

SPECTACOLA: Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

George Tănase: Sunt un mare fan al filmelor lui Jim Carrey. Dumnezeu pentru o zi, Truman Show, Liar Liar, Yes Man, sunt doar câteva dintre filmele mele preferate. Pe lângă umor au mesaje sociale puternice.

 

SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

George Tănase: Cred că cel mai mare viciu de care nu am scăpat încă e fumatul. E mult prea legat de activitățile mele ca să-l ucid brusc. Dar lucrez la asta. 

 

SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

George Tănase: Sunt încăpățânat. Obișnuiesc să mă contrazic mult, să caut argumente ca să am dreptate. Iar dacă nu am argumente, folosesc imaginația și inventez unele.

SPECTACOLA: Dar calitate?

George Tănase: Iar pentru calitate aș spune tot încăpățânarea. Dacă nu o aveam, nu ajungeam aici. Vezi, sunt încăpățânat chiar și-n acest moment când trebuie sa răspund la întrebare.

 

SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?

George Tănase:  Pentru faptul că am spus lucrurilor pe nume. Că am avut curajul să discut despre subiecte ,,sensibile’’ dar reale. Sper ca în cariera mea să ajut la trezirea cât mai multor oameni. 

 

SPECTACOLA: Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României?

George Tănase: Educația, justiția și sănătatea acestui popor. Aș crea un sistem bazat pe respectarea și promovarea valorilor. Unul real, nu doar pe hârtie. Aș înăspri legile. Amenzi la orice pas. Eu mă ghidez după motto-ul cu care am fost educat, „dacă nu vrei să înțelegi de bună voie, te fac eu să înțelegi altfel”, mama 1998. Glumesc. Cred că educația e pilonul principal al unei societăți sănătoase. Ce semeni aia culegi. Aș insista mai mult aici.

SPECTACOLA: Cine este persoana din viata ta care te-a motivat cel mai mult?

George Tănase: Mama m-a susținut mereu în tot ce am vrut să fac. De multe ori nu intelegea drumul pe care vreau să-l urmez, cum a fost stand up-ul la început, dar ea a fost acolo sa ma sprijine, și pentru asta îi voi fi recunoscător toată viața.

 

SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret al tău?

George Tănase: Cel mai mare regret al meu e că nu am dat de permis la 18 ani. Glumesc…mi-aș fi dorit să-i fi putut ajuta mai mult pe cei din jur atunci când mi-a fost cerut ajutorul. De multe ori, ajutam superficial, de multe ori nu ajutam și mă făceam că plouă. Dar m-am mai schimbat o dată cu vârsta. Spre exemplu, acum dacă mă suni să-mi ceri bani împrumut nu-ți mai spun direct că nu am, te întreb de cât ai nevoie…și abia apoi decid dacă te ajut sau nu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel