Oracolul VEDETELOR. 20 de întrebări pentru Eveline Păuna EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Eveline Păuna a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

Eveline Păuna, jurnalistă, prezentatoare TV și scriitoare, a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA!


„Mulțumesc pentru invitație! O să fie un exercițiu interesant… 
Îmi amintesc cu mult drag cum, de fiecare dată când primeam un caiet deosebit sau o agendă frumoasă, eram entuziasmată în fața primei pagini. Cel mai adesea, „frumusețile” care „pe vremea mea” se găseau mai rar în librării, deveneau Oracole. Acum, privind retrospectiv, cred că am avut dintotdeauna dorința de a așterne în reviste gândurile oamenilor. Îmi place să colecționez amintiri, mai ales prin cuvinte. Cred că în Oracolele din copilărie am semnat primele mele interviuri”, ne-a mărturisit Eveline Păuna. 

Eveline Păuna, mărturisiri despre marile întâlniri din cariera de jurnalist. Interviurile Spectacola și DC News


SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Eveline Păuna: E destul de dificil să aleg unul singur, pentru că am crescut printre povești și spectacole, iar acest context mi-a oferit superputerea de a visa mult. În copilăria mică îmi doream să fiu prințesă și să purtăm cu toții „haine de epocă” – în sufragerie eram regizoare și protagonistă pentru „scenete la palat”, cu familia. Voiam ca Tata să fie președintele țării dar, când mi-am dat seama că nu prea e atras de domeniu, m-am gândit să o împrietenesc pe Bunica tocmai cu Domnul Președinte, pentru că păreau de aceeași vârstă și încercam să o conving pe Mama să facem ceva în acest sens. Apoi, când am mai crescut, mi-am dorit să nu mai fie nimeni bolnav sau flămând pe lume. Și, mai târziu, mi-am dorit să pot să scriu despre lumi în care să îi invit și pe ceilalți. Cred că visul acesta cu scrisul… mi-a ieșit!


SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăznaie pe care ai făcut-o în copilărie?

Eveline Păuna: Am fost un copil cuminte. Foarte cuminte. Îmi amintesc totuși că stăteam lângă Tata, care studia la corn și, când a sunat telefonul, Tata a mers să răspundă, iar eu m-am gândit că aș putea cânta ceva. Am tras de corn, care era sprijinit de o pernă. Nu estimasem să fie așa greu, deci nu prea l-am putut ține în mâni așa că…l-am îndoit puțin. Apoi, o puneam pe mama să îmi citească povești, iar atunci când acestea mă emoționau până la lacrimi, trebuia să improvizeze, ca să nu plâng. Mereu insitam pentru „încă una”, „încă una”. Și mai știu că aveam o plăcere teribilă să arunc ghemurile bunicii în spatele șifonierului, ori de câte ori tricota. Și îmi mai plăcea să îi dau peste ziar. Mi se părea un sunet atractiv și, în plus, mă aducea din nou în centrul atenției. Aaa… și mai e ceva: nu era chip să mănânc fără povești, așa că Bunica nu avea încotro decât să-mi spună „ce prostii mai face Tudor”. Tudor – băiețelul din vecini care, de altfel, era un copil cuminte, „acuzat” pe nedrept, doar ca să mănânc eu de prânz. 


SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

Eveline Păuna: M-aș risipi mai puțin pentru unii oameni și aș petrece mai mult timp cu alții. 


SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Eveline Păuna: Mi-am dat seama că fricile nu își au rost. Frica nu schimbă nimic, doar te face vulnerabil. Nu pot spune că nu îmi este frică de nimic, dar fricile mele sunt orientate către Sens. Nu am fobii, mofturi sau răsfățuri. 


SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

Eveline Păuna: Ohohooo! De la operă la muzică de petrecere. Ascult multă muzică. Multă! Iubesc muzica italienilor! 

 

SPECTACOLA:  Care a fost cel mai penibil/haios moment din viața ta?

Eveline Păuna:  Îmi amintesc de vremea emisiunilor în direct, a orelor de emisie în care neprevăzutul dădea desfășurătorul peste cap. Odată s-a schimbat tema intervenției în emisiune și deci și invitații, însă producătoarea emsiunii nu a apucat să mă anunțe numele celor pe care îi aveam în față. Profesioniști, nu vedete. Auzeam în cască „trei, doi, unu, ești” și am intrat în direct improvizând o cale de a ajunge să-mi prezint interlocutorii. 


SPECTACOLA: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta?

Eveline Păuna: Încerc să nu mă refer la știrile care împart lumea, ci la o veste asortată inimilor: s-a mutat în stele Dorli Blaga, fiica poetului Lucian Blaga. Oare câți dintre noi am fost cu adevărat conștienți că astfel de oameni-comori sunt printre noi?! 


SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?

Eveline Păuna: A fost inutil, a devenit ocupație de mențioat în CV. Dintotdeauna m-am jucat cu vocea, imaginându-mi personaje și povești. Așa am fascinat câțiva copii, spre bucuria părinților care au putut sta liniștiți o vreme și care mi-au spus apoi că nu au putut să mă imite când cererea celor mici a fost „vreau să-mi spui povești ca Eveline”. Cineva mi-a spus că ar trebui să iau în serios acest talent, așa că acum am câteva proiecte ca voice over. 

SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?

Eveline Păuna: Nu sunt deloc genul care ar pleca pe o insulă pustie, dar dacă aș fi nevoită să aung acolo mi-aș lua un telefon – ca să pot să telefonez să vină să mă ia, când vreau să plec (și ca să fac și poze). Nu cred că aș avea nevoie de alte obiecte…   

 

SPECTACOLA: Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată. 

Eveline Păuna: Fast-food și ciocolată cu marțipan la desert. Nu cred în „niciodată” când e vorba de mofturi... dar mi-ar plăcea să-mi păstrez obiceiul biscuiților cu ciocolată de la cafeaua de dimineață. Care nu e tocmai cafea… ci ganoderma coffe. 


SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum?

Eveline Păuna: Cât timp avem la dispoziție pentru acest drum!? Aș fi vrut să fiu șofer de TIR – dacă această meserie ar fi presupus cu totul altceva față de ce presupune, de fapt – adică mi-aș fi dorit să conduc mult, de la înălțime, cu muzică și tot ce am nevoie la bord și să mă opresc să vizitez locuri noi, când vreau. Am făcut 20 de ani de balet, deci aș fi putut roti cârma, la un moment dat. Mi-ar fi plăcut să fiu psiholog și psiholog aș fi ajuns dacă nu mă îndrăgosteam de Jurnalism. Jurnalism care mi-a adus oportunitatea de a explora universul Comunicării, în toate palierele sale. Acum sunt pasionată și de politică. Și cred, cu mintea de acum, că aș fi putut ajunge un medic empatic.


SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

Eveline Păuna: Românesc?! Mă entuziasmasem cu câteva nume internaționale. Atrăgătoare, pentru mine?! Ți-aș da numele câtorva domni fabuloși, dar nu sunt în show-bizz. Femei frumoase de la noi mi se par Andreea Marin, Ramona Bădescu și Andreea Raicu. Bărbați bine – ahh, toți care îmi plac așa… ca pentru mine, nu sunt din showbizz… Stai să mă gândesc. Pentru stil, deși sunt total diferiți … Răzvan Dumitrescu, Cornel Ilie și Cabral. 


SPECTACOLA: Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

Eveline Păuna: Vă recomand să petreceți timp pe Netflix. Sigur găsiți ceva! În plus, e modalitatea cea mai la îndemână să urmărești un film sau un serial – poți opri și relua, după bunul plac. Eu, când prind câte un film la TV, din obișnuință caut să îl pun pe pauză… În ultima vreme, când știrile sunt atât de apăsătoare, caut să evadez cu filme superficiale. Nu le voi numi aici, pentru că nu vreau să mă țineți minte pentru ele. Dar îți pot spune un film pe care l-am văzut târziu de la debutul său și total întâmplător - „King Kong”, un gen pe care nu-l aleg aproape niciodată. Totuși, la scena de pe Empire State Building, am lăcrimat mult gâmdindu-mă la ce poate face Iubirea!   


SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

Eveline Păuna: Mănânc seara târziu, în timp ce vizionez filme și seriale pe Netflix. Și amân mereu să fac sport.


SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

Eveline Păuna: Nu am răbdare. Deși, uneori, acest defect poate fi o calitate. 


SPECTACOLA:  Dar calitate?

Eveline Păuna: Sunt foarte prietenoasă – empatizez ușor și îmi fac prieteni pretutindeni.


SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Eveline Păuna: Nu mă întreba acum.


SPECTACOLA: Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României? 

Eveline Păuna: Aceasta este o întrebare mult prea serioasă pentru a fi cuprinsă de Oracol. Accept, cu plăcere, o dezbatere cu parteneri din toate culorile politice. 


SPECTACOLA:  Cine este persoana din viata ta care te-a motivat cel mai mult?

Eveline Păuna: Eu. Eu mă motivez, din dragoste pentru ceilalți. 


SPECTACOLA:  Care este cel mai mare regret al tău?

Eveline Păuna: Încă sunt la vârsta la care am timp să fac în așa fel încât să nu rămân cu regrete. 

 

Vezi aici ce alte personalități au completat în Oracolul Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel