Oracolul vedetelor. 20 de întrebări pentru Elena Merișoreanu EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Elena Merișoreanu a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

Elena Merișoreanu a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

 

SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Elena Merișoreanu: Cel mai mare vis al meu de când mă știu a fost să cânt. Mi-a plăcut să cânt de mică, am urcat pe scenă la 3, 4 ani, deși pe vremea aceea nu aveam lumină electrică, dar la cămin la noi se întâlnea lumea în zi de sărbătoare. Deci visul meu din copilărie a fost să slujesc cântecul popular.

 

SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?

Elena Merișoreanu: Câte am făcut... dar vă spun una pentru care chiar am luat bătaie. Aveam un păr foarte lung, iar părinții mei erau plecați la fân, era vară, iar mie îmi era cald, era părul încâlcit, m-am uitat în oglindă și m-am gândit să-mi tai părul și am început să-l tund cu foarfeca. După, am băgat părul într-o ladă cu ceapă, am pus un batic în cap și m-am dus pe deal, la părinții mei. Când m-a văzut, mama m-a întrebat de ce stau u baticul în cap pe căldura asta. I-am spus că mă doare capul, eu încercasem să-mi pun părul înapoi, dar nu se mai putea. Când mi-a luat mama baticul din cap era să leșine. Am luat bătaie atunci.

 

SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi?

Elena Merișoreanu: Trecutul nu are viitor, iar vârsta e doar o cifră. Dacă ar fi să mă întorc în timp, m-aș întoarce acasă, să stau cu părinții mei, să fie în viață. Eu am plecat foarte de mică acasă, la 16 ani, și nu m-am bucurat întru totul de părinții mei.

 

SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta?

Elena Merișoreanu: Este de Dumnezeu, de nimeni altcineva.

 

SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

Elena Merișoreanu: Aș pune toate cântecele tradiționale în această coloană sonoră. 

 


SPECTACOLA: Care a fost cel mai penibil/ haios moment din viața ta?

Elena Merișoreanu: Când am venit la Ansamblu aveam părul foarte mare, iar fetele de la balet îmi spuneau că sunt țărancă, să-mi tai părul. În final, l-am tăiat și după îmi puneam cozi, ca o meșă. Și eram în Maroc, la Casablanca, un spectacol de mare gală. Eu pe scenă, punându-mi coada și fiind spălată pe cap, în timp ce cântam, mi-a căzut coada pe scenă. M-am uitat puțin, a venit Maestrul Ionel Hudișteanu și mi-a zis să stau liniștită. Atunci, prezentatorul a venit și a spus publicului că am cântat cu cântec care trece de la momentul de fată, la cel de măritată, și atunci fetele își taie părul, când se mărită. Atât de tare a aplaudat lumea, ei nu înțelegeau. A fost un moment  în care am simțit că paralizez pe scenă.

 

SPECTACOLA: Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta?

Elena Merișoreanu: Noi la țară nu am avut lumină electrică până la 14 ani și întotdeauna mi-a plăcut să citesc cărți. Uneori chiar mă plictisesc să mă uit la televizor, ies în curte, mă duc în foișor și mă apuc să citesc. Am recitit „Primarul din Casterbridge”.

 

 


SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?

Elena Merișoreanu: Să stau la bucătărie (n.r. râde). Mi-am descoperit talentul după ce m-am măritat, mama acasă nu ne punea la gătit. 

 


SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?

Elena Merișoreanu: În primul rând, mi-aș lua un talisman, pe care îl am din tinerețe. Eu am trăit în junglă și să știi că nu mi-a lipsit telefonul, tableta. Eu mi-aș mai lua apă și mâncare, mai multe dulciuri.

 


SPECTACOLA: Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată. 

Elena Merișoreanu: Eu dimineața mănânc foarte consistent, pentru că ziua nu mai ajung acasă să mănânc. Dimineața îmi fac o omletă cu șuncă, cașcaval și mai mănânc înainte de ora 18:00 o salată, iar mai târziu un iaurt și fructe foarte multe.

 

Nu pot renunța la dulce, la tiramisu, la clătite.

 


SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum?

Elena Merișoreanu: Eu când eram la țară, tata când a auzit că vreau să plec la București, să mă fac cântăreață, nu a fost de acord. El voia să termin Școala pedagogică și voia să mă fac învățătoare sau educatoare. Și mie la un moment dat îmi surândea ideea, dar nu cred că m-aș fi văzut în altă meserie. Asta mi-a plăcut, chiar dacă este o muncă destul de grea. Cred că cea mai frumoasă perioadă din viața mea e acum, mai ales că în pandemie am petrecut mai mult timp cu toată familia mea.

 


SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

Elena Merișoreanu:  Din punct de vedere profesional, avem atât de multe modele frumoase. Emisiunile de divertisment care îmi plac sunt ale lui Teo Trandafir, a lui Măruță.

 


SPECTACOLA:  Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

Elena Merișoreanu: Mă uit la serialele turcești. După, le comentez cu Elisabeta Turcu, cu Laura Lavric, cu toate colegele mele. Îmi plac și filmele istorice.

 


SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

Elena Merișoreanu: Am obiceiul mai prost de a spune lucrurilor pe nume și uneori îmi atragi dușmani, așa am fost eu învățată și fiecare le ia cum crede că e bine.

 


SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

Elena Merișoreanu: Uneori cred că-i ajut prea mult pe cei din breasla mea și nu aud vorbe de laudă.

 


SPECTACOLA: Dar calitate?

Elena Merișoreanu: Pe parcursul zecilor de ani de scenă, eu nu am făcut rău la nimeni, nu am despărțit case și nu am avut scandaluri.

 


SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Elena Merișoreanu: De mine vreau să-și amintească doar prin cântecele mele, zestrea pe care o lăsăm noi. Altceva nu doresc, decât să spună că este din repertoriul meu, să cânte, că nu mă supăr.

 


SPECTACOLA: Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României? 

Elena Merișoreanu: Ce n-aș schimba... eu am trăit și celelalte vremuri, care erau grele. Dar atunci, școala era școală, oamenii aveau casă, loc de muncă, chiar dacă erau și lipsuri. Făceam rost și de alimente. Aș schimba prea multe. Aș face ca tinerii noștri, de care se bucură străinii, să rămână în țară. Atât de multă lume e plecată, văd asta când mă duc la spectacole, iar mereu mă întreb dacă mai e un român când mă întorc acasă. Aș crea locuri de muncă și posibilități pentru tineri, ca să nu mai plece. 

 


SPECTACOLA: Cine este persoana din viata ta care te-a motivat cel mai mult?

Elena Merișoreanu: Mama și sora mea. Din păcate, pe mama nu o mai am, dar mă consult cu sora mea. Mama mea a fost mentorul meu și sfătuitorul meu. Și dacă am avut cumpene în căsnicie, mama mi-a dat numai sfaturi bune. Am ascultat-o și a fost foarte bine.

 


SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret al tău?

Elena Merișoreanu: Este faptul că am stat prea puțin cu părinții mei, că am plecat prea mică de acasă. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel