Oracolul vedetelor - ediția TikTok. 20 de întrebări pentru Andreea Agape

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor. Noi am „reînviat” acel oracol, dar online.  Andreea Agape a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.


SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie?

Andreea Agape: De când am învățat că personajele din filme nu sunt reale și că sunt, de fapt, niște actori care dau viață unei povești, mi-am dorit să devin ca ei. Deci, ca să răspund la întrebare, cel mai mare vis al meu era să devin o actriță faimoasă. Nu neg, nici acum nu aș spune “nu” unei oportunități dacă se ivește, deși nu știu cât de mult talent se află ascuns în interiorul meu. 


SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în copilărie?


Andreea Agape: Ah, mi-aș fi dorit să scriu rânduri întregi aici ca să vă povestesc ceva amuzant, dar am avut o copilărie foarte liniștită din punctul ăsta de vedere. Singurele dăți când făceam prostii erau momentele în care mă luam după fratele meu mai mare și făceam ce îmi spunea el. Țin minte că într-o seară am ieșit împreună să ne jucăm în fața blocului, dar cumva am ajuns la un internet café (pe vremea aia era un lux să ai propriul calculator), unde am pierdut pe puțin două ore ca să ne jucăm. Mamaia noastră, draga de ea, ne-a căutat peste tot în timpul ăla, iar nouă nici nu ne-a trecut prin cap să o anunțăm că plecam. Să vă zic că am fugit de am rupt pământul după ce ne-a găsit? Noroc că eram sora mai mica și m-a iertat rapid. Pe mine, de fratele meu nu pot spune același lucru. 


SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea da timpul înapoi?

Andreea Agape: De când mi-a început adolescența am încercat să schimb părți din mine pentru a fi pe plac celorlalți. Îmi era frică să nu fiu judecata așa că niciodată nu ziceam ce simt, îmi era frica să ridic mâna la școală fiindcă nu voiam să mă fac de râs în caz că răspunsul meu era greșit, îmi era frică de părerea celor din jur per total. Dacă aș putea da timpul înapoi, m-aș iubi mai mult și mi-aș da curajul să fiu EU, indiferent cine mă place sau nu. 


SPECTACOLA:  Care este cea mai mare frică a ta?

Andreea Agape: Din păcate, frica mea cea mai mare e un lucru inevitabil în viață, și anume frica de a pierde o persoană dragă. Pentru mine nu există ceva mai prețios decât persoanele pe care le iubesc și mă simt cea mai bogată atunci când le am alături.  

SPECTACOLA: Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea?

Andreea Agape: Clar ceva din desene animate. Ori dintr-un film de la Disney, ori din Tom & Jerry, dar nu cele noi, ci cele vechi pe care le vedeam la televizor sâmbăta dimineață când eram mici. Nu de alta, dar dacă aș lua clipurile din telefonul meu și le-aș pune melodiile din desene animate pe deasupra, ar merge la perfecție. Nu-mi place să iau viața prea în serios, îmi place să râd, să văd mereu partea buna a lucrurilor și să fac haz de necaz. În plus, toată ziua mă lovesc prin casă și scap/stric lucruri, simt că asta mă definește în viață de zi cu zi. 


SPECTACOLA:  Care a fost cel mai penibil/ haios moment din viața ta?

Andreea Agape: Mă credeți că încă îmi e rușine și în ziua de azi, la aproape 27 de ani, că am cântat pe scenă în fața întregii școli în clasa a 6-a? Țin să menționez că nu sunt cântăreață și că dacă aș merge la o emisiune de talente probabil aș ajunge pe Youtube într-o compilație de momente amuzante. Noroc că pe vremea respectivă telefoanele nu aveau cameră de filmat, nu aveți idee cât de fericită sunt că tehnologia nu prea era dezvoltată pe atunci. Totuși, asta nu mă oprește nici acum să iau fixativul în mână și să mă prefac prin casă că sunt mare artistă. Măcar în imaginație să fiu talentată. :D

 

SPECTACOLA:  Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta?

Andreea Agape: O informație foarte random, dar am citit că melcii pot hiberna chiar și 3 ani dacă nu stau într-un mediu prielnic. 


SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit?


Andreea Agape: Știți celebra replică “My precious” din The Lord of the Rings? Ei, pot să imit perfect vocea lui Sméagol atunci când spune asta. Mă ajuta la ceva în viață? La absolut nimic. Nu mă întrebați cum am descoperit asta, nici eu nu știu, doar îmi amintesc cum mă duceam la prieteni și îi speriam cu vocea. :D 


SPECTACOLA:  Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?


Andreea Agape: În primul rand, apă. Nu mă bazez pe skill-urile mele de supraviețuire și nu garantez că aș fi în stare să găsesc singură o sursă de apă potabilă. Apoi, sigur aș avea nevoie de un cuțit, fie pentru a vâna hrană, fie pentru a-mi crea un adăpost, iar al treilea lucru cred că ar fi o cutie de chibrituri pentru a face foc. Am văzut eu la TV cum să faci din două bețe, dar 100% nu mă pot baza pe abilitățile mele de a face asta.


  
SPECTACOLA:  Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată. 


Andreea Agape: Când vine vorba de mâncare, sunt o persoană foarte simplă: dacă îmi dați cartofi prăjiți și un șnițel, cu cașcaval deasupra, sunt cea mai fericită. Niciodată nu m-au atras farfuriile complicate, desi asta nu mă oprește din a le aprecia. Îmi place și să încerc diverse feluri de mâncare, dar tot la iubirea copilăriei mele mă întorc. Cartofii sunt clar alimentul vieții mele, fie făcuți la cuptor în moduri variate, fie prăjiți, fie piure. 


SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum?

Andreea Agape: Până acum trei ani, când mi-am descoperit pasiunea pentru mediul online, drumul meu profesional era destul de clar: urma să dau la doctorat la Facultatea de Litere, să îmi scriu teza în limba engleză despre câteva piese de teatru ale lui Eugene O’Neill și Tennessee Williams, analizate dintr-o perspectivă freudiană, iar apoi să devin profesor universitar. Deși a rămas și asta în inima mea, creativitatea pe care mi-o oferă actualul job nu se compară cu nimic altceva, iar asta îmi face inima tare fericită. 

SPECTACOLA: Numește o persoană din show-biz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare. 

Andreea Agape: Mintea mea s-a dus direct la Antonia. Citisem undeva că nu îi place să se facă remarcată datorita frumuseții, ci a talentului, dar oricum consider că le are pe ambele. 

SPECTACOLA:  Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat.

Andreea Agape: Freedom Writers e unul dintre filmele mele preferate, conturează tare frumos modul în care oamenii se pot dezvolta atunci când au parte de iubire, îndrumare și susținere pe măsură. 

SPECTACOLA:  Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa?

Andreea Agape: Dulciurile! Sunt o persoană foarte pofticioasă de fel și nu mă pot abține, iubesc să mănânc dulciuri, iubesc să fac dulciuri, iubesc zaharul în general, desi stiu cât de mult rău poate face atunci când abuzăm de el. De asta încerc să păstrez totuși un echilibru și să nu îl consum în exces. 


SPECTACOLA:  Care crezi că este cel mai mare defect al tău?

Andreea Agape: Sunt o persoană extreeem de sensibilă și mă las deseori ghidată de emoții, motiv pentru care reacțiile mele pot fi impulsive deseori. Plâng din orice, desi încerc să lucrez cu mine la capitolul ăsta și să mă controlez cât de mult pot. Și când mă gândesc că în liceu îmi doream să devin avocat… vă imaginați cum ar fi fost să fiu avocat și să plâng imediat cum cineva ridica tonul la mine? De tot râsul aș fi fost, ce să mai. 


SPECTACOLA:  Dar calitate?


Andreea Agape: Faptul că sunt o persoană mărinimoasă. Înainte o vedeam ca pe o slăbiciune, simțeam că oamenii pot profita ușor de mine dacă văd că sunt o persoana caldă și blândă, dar acum am învățat că niciodată nu trebuie să regret bunătatea și iubirea pe care le-o ofer celorlalți, chiar daca uneori se lovesc de un zid. Eu sunt responsabilă doar de ceea ce ofer, nu și de cum este primit, iar faptul că deseori acțiunile mele provin dintr-un loc plin de iubire mă fac să fiu mandra de mine. Bine, să nu se înțeleagă că sunt calmă și blândă în orice moment, pot fi foarte tăioasă dacă există lipsă de respect sau dacă simt că intențiile cuiva nu sunt ceea ce trebuie.


SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine?


Andreea Agape: Pentru amprenta pozitivă pe care am lăsat-o asupra lor. Simt că degeaba fac ceea ce fac dacă nu ofer ceva la schimb. Nu există bucurie mai mare pentru mine decât să stiu că am putut ajuta pe cineva, oricât de mic ar fi acel ajutor, și că am reușit să pun un zâmbet pe chipul cuiva. Fie că le recomand o cremă care îi ajuta, fie că le dau un sfat care îi îndrumă în direcția potrivită, fie că i-am ajutat să înțeleagă anumite lucruri sau poate doar i-am făcut să râdă cu un clip amuzant într-un moment în care aveau nevoie de o distragere. Vreau să aduc o mică rază de soare în viața oamenilor cât mai des.  


SPECTACOLA:  Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României? 

Andreea Agape: Sistemul educațional e primul care îmi vine în minte. În primul rând, aș considera esențială investiția în dezvoltarea și evaluarea constantă a profesorilor, pentru că, la urma urmei, ei sunt cei care șlefuiesc viitoarele generații. Lumea se află într-o continuă schimbare, însă materia predată rămâne deseori blocata în trecut, motiv pentru care mulți elevi nu stiu să se descurce în societate atunci când li se pune responsabilitatea pe umeri. Investiția în tehnologie și în materiale e la fel de importantă, precum și dezvoltarea vocațională. Nu ar strica nici mai multe oportunități de internship-uri și training-uri pentru a ajuta elevii să deprindă abilitați variate. 

 


SPECTACOLA: Cine este persoana din viata ta care te-a motivat cel mai mult?


Andreea Agape: Oricât de ciudat ar suna, mie însami îmi sunt cea mai recunoscătoare. Mi-am fost cea mai bună prietenă exact când am avut cea mai mare nevoie, am îmbrățișat ceea ce sunt, cu bune și rele, și am avut încredere în mine atunci când nimeni nu a avut. Totuși, nu pot să nu îmi menționez și părinții: deși la început nu înțelegeau exact cum pot transforma în realitate micile mele idei, m-au susținut necondiționat, mi-au oferit mereu iubire și mi-au dat libertatea de a experimenta fară a pune presiune pe mine, astfel oferindu-mi un mediu prielnic pentru a înflori. 

 


SPECTACOLA:  Care este cel mai mare regret al tău?

Andreea Agape: Faptul că m-am lăsat prea des influențată de cei din jur și am refuzat să-mi ascult inima în multe momente. Am pierdut foarte mult timp încercând să fiu ceea ce nu sunt în loc să profit de timpul liber pentru a mă descoperi pe mine și a îmbrățișa ceea ce sunt.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel