Opt trucuri care te ajută să pari mai tânăr. Oricine le poate urma

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat câteva modalități prin care poți reîntineri.

Cred că toată lumea și-a dorit, cel puțin o dată, să pară mai tânăr. Chiar dacă maturitatea vine la pachet cu foarte multă experiență de viață, aceasta aduce, inevitabil, și anumite semne pe ten, cel puțin, care nu sunt atât de plăcute. În acest sens, dacă și tu ți-ai dorit măcar o dată să dai timpul înapoi, ei bine, avem câteva trucuri excelente prin care poți face asta cu succes, notează Bestlife.

Cum poți încetini procesul de îmbătrânire:

1. Dormi cu o pernă în plus

Când dormi, gravitația adună lichidul în jurul pleoapelor inferioare, unde pielea este moale și elastică, provocând astfel umflături sub ochi. Pentru a evita apariția pungilor neplăcute și a menține un aspect mai tineresc al pielii, adaugă pe timpul nopții o pernă suplimentară sub cap. Acest lucru va încuraja gravitația să dreneze zona ochilor.

2. Fă efort regulat pentru a-ți hrăni creierul

"Activitatea fizică îi poate face pe oameni să fie mai alerți din punct de vedere mental", spune Judy Cameron, profesor de psihiatrie la Facultatea de Medicină a Universității din Pittsburgh. 

Chiar și o singură repriză de exerciții fizice ajută la creșterea fluxului sanguin pentru a inunda corpul cu endorfine, care vor îmbunătăți claritatea gândirii. Dincolo de asta, exercițiile fizice regulate ne pot ajuta să menținem masa musculară pe care altfel am putea-o pierde odată cu vârsta.

3. Mestecă gumă

Evitați cofeina atunci când trebuie să fiți cât mai ager. În schimb, optați pentru guma cu mentă sau pentru bomboanele cu aceeași aromă. Cercetările de la Universitatea Wheeling Jesuit din Virginia de Vest au descoperit o legătură puternică între mirosul de mentă și îmbunătățirea stării de spirit, a motivației și a performanțelor atletice. Acest studiu completează cercetările anterioare care leagă mirosul de mentă de îmbunătățirea nivelului de energie și a funcționării cognitive. 

4. Adoptă o postură mai bună

Când îmbătrânim, coloana vertebrală are și ea de suferit, iar postura noastră tinde să reflecte o cocoașă destul de deranjantă. Această evoluție merge mână în mână cu îmbătrânirea, așa că contracarează acest lucru rămânând flexibil și menținându-ți coloana dreaptă.

5. Adoptă o nouă tunsoare

Această transformare te va face să pari instantaneu mai tânără. Dacă ești în pană de idei, cere sfatul unui specialist și adoptă o schimbare de look, care să te întinerească cu cel puțin 5 ani de zile. Poate fi vorba atât despre o tunsoare, cât și despre schimbarea nuanței firului de păr.

6. Scapă de riduri prin alimentație

Cele mai bune alimente pentru a menține pielea tânără sunt peștii bogați în acizi grași omega-3, precum păstrăvul, somonul și tonul, dar și alte legume, precum broccoli, conopida, spanacul și fasolea. Aceste alimente stopează formarea de glicare avansată de produși finali de glicare, care determină ridarea prematură a pielii.

7. Pune-te în pat mai devreme

În plus, dacă vă culcați cu o oră mai devreme decât de obicei, veți avea energie mai multă a doua zi. Dacă dormi prea puține ore, pot apărea mai multe semne de îmbătrânire pe ten, iar energia va fi și ea la un nivel extrem de scăzut, după cum probabil ai experimentat și tu în mai multe cazuri.

8. Consumă ovăz la micul dejun

Mănâncă un mic dejun energizant format din fulgi de ovăz, peste care să pui nuci, stafide, semințe de susan și lapte cu conținut scăzut de grăsimi. Carbohidrații și proteinele calitative îți vor alimenta corpul și creierul timp de ore întregi. 

Citește și: Opt obiceiuri zilnice care îți pot prelungi viața cu 20 de ani: "Chiar și adoptarea unui singur obicei poate aduce 4 ani în plus”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel