Olivia Steer, desființată de Mircea Cărtărescu după ce l-a acuzat că nu știe să scrie corect

Data publicării:
Olivia Steer și Andi Moisescu, sursa foto Instagram
Descriere foto: Olivia Steer și Andi Moisescu, sursa foto Instagram

Olivia Steer l-a acuzat pe Mircea Cărtărescu că nu cunoaște regulile gramaticale, iar acesta i-a demonstrat că nu are dreptate. 

Fosta prezentatoare TV, Olivia Steer, cunoscută pentru poziția ei radicală față de vaccinuri a pornit un atac împotriva scriitorului și profesorului Mircea Cărtărescu. Aceasta l-a acuzat că nu ar cunoaște regulile gramaticale și că încearcă să îi convingă pe români să se vaccineze. 


Olivia Steer l-a criticat dur pe Mircea Cărtărescu și i-a atras atenția că nu a folosit corect dativul cuvântului „dragă”. La scurt timp, scriitorul i-a demonstrat că nu are dreptate, iar Olivia Steer a șters postarea controversată. 


Schimbul de replici dintre cei doi s-a petrecut pe Facebook, iar în final Olivia Steer și-a cerut scuze în mod public față de Mircea Cărtărescu. 

„Marele profesor, filolog şi scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu ştie că dativul – feminin – singular pentru ‘dragă’ este ‘dragei’ şi foloseşte, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat ‘dragii’ când se referă la Ioana Pârvulescu.  Nu-i bai, bine că ştie sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile şi ne sfătuieşte, cu înţelepciune, cum să gafă… aaa… facem ca el!”, a fost primul mesaj transmis de Olivia Steer pe pagina ei de Facebook.  

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel