Olivia Newton-John, starul din „Grease”, a murit. Regretata artistă a fost răpusă de cancer

Data publicării:
Sursa foto: Olivia Newton John, captură YouTube/ Oskar G. Herrera
Descriere foto: Sursa foto: Olivia Newton John, captură YouTube/ Oskar G. Herrera

Australienii s-au declarat marţi şocaţi şi întristaţi când au aflat vestea decesului legendei pop din anii '70 şi '80 Olivia Newton-John, vedeta celebrului musical ''Grease'', la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei.

Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei recompensate cu patru trofee Grammy şi care a crescut în Australia au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum ''Physical'' şi ''Hopelessly Devoted to You''.

''M-am uitat (la ''Grease'') de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri'', a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 ''Xanadu'', din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele.

Decesul Oliviei Newton-John survine după ce Australia a mai pierdut alte două personalităţi din domeniul muzicii într-un interval de doar o săptămână - Judith Durham, vocalista trupei The Seekers, şi cântăreaţa şi compozitoarea indigenă Archie Roach.

''A făcut atât de multe pentru Australia...centrele de sănătate din Melbourne, aşa că da, e un mare şoc şi tristeţe'', a spus Lynette, o rezidentă de 69 de ani din Sydney.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John ''o strălucire veselă în vieţile noastre''.

''Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer'', a scris Albanese pe Twitter, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel