Olimpia Melinte va deveni mămică de fetiță. Cele mai mari temeri ale actriței: „Aș vrea să fiu pentru ea tot ce n-a fost mama pentru mine” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Olimpia Melinte trăiește cele mai frumoase clipe din viața ei. Actrița din serialul „Vlad” va deveni în curând mamă de fetiță și a vorbit în exclusivitate pentru Interviurile Spectacola despre cum decurge sarcina, cum a făcut față restricțiilor impuse de pandemie și cum a reacționat fiul ei la aflarea veștii că va avea o surioară. 

Este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România și se bucură de un succes imens în lumea cinematografiei românești. Olimpia Melinte, actrița din serialul „Vlad”, va deveni în curând mamă pentru a doua oară, iar emoțiile sunt acum la cote maxime. Vedeta a vorbit, pentru Spectacola, despre cele mai intense emoții pe care le-a simțit atunci când a primit vestea că va avea o fetiță. 

 

Spectacola: Mai este foarte puțin și vei deveni mamă pentru a două oară. Cât de mari sunt emoțiile?

Olimpia Melinte: Foarte mari. Chiar dacă e a doua sarcină totul este foarte diferit, de la felul în care mă simt până la relația pe care am creat-o cu bebelina și felul în care mă pregătesc pentru această mare întâlnire. 


 
Spectacola: Ai declarat că îți doreai foarte mult să fie fetiță. Cum ai primit vestea că visul ți s-a îndeplinit?

Olimpia Melinte: M-am bucurat foarte mult și până spre ultimele ecografii am tot întrebat: „e tot fetiță, da?”, la prima sarcină mi-am dorit mult un băiat, parcă nici nu-mi închipuiam că aș putea fi mamă de fată, dar după ce Sasha a mai crescut s-a născut în mine și dorința asta. Deși simt, cumva, o presiune mult mai mare, pentru că aș vrea să fiu pentru ea tot ce n-a fost mama pentru mine, din lipsă de timp, de informații, din cauza educației din vremurile respective. Cred că relația mamă-fiică este una foarte specială și în ultimii ani am început să mă simt din ce în ce mai pregătită pentru a oferi iubirea, suportul și grija de care ar avea nevoie. Până nu demult îl vedeam doar pe Sasha și nici nu concepeam că aș putea împărți iubirea asta și cu altcineva, doar că am realizat că de fapt iubirea crește și nu are nevoie să fie divizată, pentru că se amplifică și este, de fapt, suficientă pentru toată lumea. Practic orizonturile mi s-au mai deschis și simt că pot fi acolo și pentru mica mea minune.


 
Spectacola: Cum au reacționat soțul și fiul tău la aflarea veștii că va fi fetiță?

Olimpia Melinte: Amândoi își doreau să fie fată, așa că s-au bucurat și au început deja să facă tot feluri de planuri legate de cum ne vom descurca în patru.

 

Spectacola: Cât de dificil este să fii însărcinată în plină pandemie? 

Olimpia Melinte: Există și părți bune și mai puțin bune, dar am ales să mă bucur și să fiu împăcată cu mine în situația dată, pentru că oricum nu pot schimba nimic. Părțile grele țin de faptul că ești mereu singură la controale și că nu poți împărți cu nimeni toată experiența asta, de faptul că în spital ești tot timpul singură și că familia nu poate vedea bebelușul până nu pleci acasă. Dar în același timp am avut mai mult timp pentru mine, pentru bebelina mea, pentru a vorbi cu ea, am avut timp să mă conectez la ce mi se întâmplă. De cele mai multe ori am ales să nu ies, să nu plec în vacanțe, să stau mai mult pe acasă, iar asta m-a ajutat să îmi pun mai multe întrebări, să fiu mai atentă la nevoile mele și să mă odihnesc, lucru esențial în sarcină.


 
Spectacola: Cum crezi că va fi relația dintre Sasha și sora lui?

Olimpia Melinte: Sasha este un puști foarte empatic și prietenos și abia așteaptă un nou partener de joacă. Chiar dacă i-am explicat că va dura până sora lui se va juca cu el în parc, el mi-a dat de înțeles că va avea răbdare și își propune să o învețe o grămadă de chestii și să-i fie cel mai bun prieten. Sunt si eu curioasă cum va fi, dar am încredere că se vor iubi foarte mult.

 


 
Spectacola: V-ați hotărât asupra unui nume?

Olimpia Melinte: Încă nu, mai căutăm.


 
Spectacola: Cât de important este să faci sport în timpul sarcinii?

Olimpia Melinte: Dacă ai o sarcină fără probleme mi se pare esențial. Sigur că toate exercițiile trebuie gândite pentru fiecare trimestru în parte, dar sedentarismul nu este deloc benefic. Plimbările, meditația sau pur si simplu o sesiune de gimnastică ar putea să aducă mamei mai multă liniște și echilibru. Pe lângă asta corpul nostru are nevoie să fie obișnuit cu anumite mișcări, cu o respirație anume care ar putea fi de folos în timpul travaliului, mai ales pentru cine naște natural. Iar pentru femeile care fac cezariană, cu atât mai mult e nevoie să facă mișcare, mai ales că după perioada de refacere este un pic mai lungă și mușchii vor sta în repaos, iar asta ar putea să le jeneze în momentul în care vor avea grijă de bebelușii lor și va fi necesar să fie în formă.


 
Spectacola: Simți din partea lui Sasha, gelozie?

Olimpia Melinte: Nu, încă nu dă semne, dar sigur vor fi și astfel de episoade.


 
Spectacola: Care dintre cele două sarcini ți-a dat bătăi de cap mai mari? 

Olimpia Melinte: Amândouă au avut particularitățile lor, dacă la Sasha eram mai somnoroasă și mă mișcam mai greu, de data asta sunt mult mai energică chiar și spre finalul sarcinii, deși în primul trimestru mi-a fost teribil de rău și am trecut prin tot felul de stări care mai de care mai neplăcute.

 


 

Spectacola: În ultima perioadă ai muncit foarte mult pentru un nou proiect, numit Olimpiada mămicilor, un vlog care vine în sprijinul femeilor însărcinate. Cum ți-a venit această idee și cât de important este pentru o viitoare mămică să poată găsi astfel de informații la un click distanță?

Olimpia Melinte: Este forte important ca aceste informații să vină de la specialiști, eu asta mi-am dorit. Nu sunt în măsură să vorbesc despre toate nevoile mamei sau ale bebelușului, să dau eu sfaturi sau să mă dau cu părerea deși în online sunt foarte mulți „păreologi”, de aceea am mizat pe niște întâlniri punctuale cu oameni avizați care ar putea fi alături de viitoarele mame. Mi-am dorit să discut despre tot ceea ce ține de sănătatea gravidei, dar și de cea a bebelușului și cred că am reușit, pentru că am alături de mine o echipă de profesioniști minunați gata mereu să vină în ajutor cu informații noi și utile.


 
Spectacola: În perioada sarcinii nu ai putut sta departe de lumea cinematografiei și ai mers în continuare pe platourile de filmare. Ce provocări ai întâmpinat în această perioadă?

Olimpia Melinte: Memoria mi-a jucat cele mai mari feste, în rest totul a fost la fel și oricum m-am simțit foarte răsfățată, pentru că toată lumea și-a dorit să fie și mai grijulie cu mine.


 
Spectacola: Cum crezi că te vei descurca cu cei doi copii și cariera ta profesională?

Olimpia Melinte: La fel ca și până acum, mergem împreună peste tot și suntem atenți unii la nevoile celorlalți. Îmi asum maternitatea în totalitate și cu bune și cu mai puțin bune.


 
Spectacola: Ce proiecte ne pregătește Olimpia Melinte?

Olimpia Melinte: Două proiecte cinematografice, pe care abia aștept să le văd, filmul „Căutătorul de vânt”, regia lui Mihai Sofronea și „Dos vacas y un burro”, comedia lui Jesus del Cerro, cu care am avut din nou marea bucurie să mă întâlnesc, de data asta într-o producție spaniolă.


 
Spectacola: Cum ai reușit să te menții atât de bine pe perioada sarcinii? Care este secretul siluetei tale?
 
Olimpia Melinte: N-am nici un secret! Am făcut ceea ce fac de obicei: îmi ascult corpul, îi ofer ceea ce are nevoie și nu fac excese, în rest am grijă să mă alimentez sănătos, să mă hidratez și să dorm suficient, pentru că știu ce mă așteaptă în mai puțin de o lună! 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel