Olguța Berbec, primele declarații după procesul cu Niculina Stoican: "Ea o ține una și bună". Ce daune i-a cerut artistei

Data publicării:
Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto

Olguța Berbec și Niculina Stoican se află într-un război continuu. Cele două artiste au ajuns în fața magistraților. 

Cele două artiste au ajuns în fața judecătorilor, după ce Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican că i-a furat linia melodică a unei piese. Recent, Olguța Berbec a povestit cum a decurs procesul, dar și ce daune i-a cerut colegei sale de breslă. 

Olguța Berbec: "Am fost chemate amândouă în instanță pentru a ni se lua o opinie, atât"

„Nu a fost intenția mea să se ajungă aici. M-a contranotificat ca și când aș fi coautoare. Din 2015 am înscris-o la UCMR-ADA. Adică, eu aș fi putut păcăli instituțiile acestea timp de 6 ani?Am știut că îmi cântă piesa și nu am spus nimic. Nu eram nici prima și nici ultima care pățește așa ceva. Știam de la apropiați că a modificat versurile și că a înregistrat-o. Lucrurile rămâneau așa dacă nu mă notifica ca și autoare.

Inițial eu am notificat-o prima dată, iar cei de la YouTube i-au dat jos piesa. Melodia a fost urcată iar pe YouTube și în acel moment ea m-a contranotificat. YouTube este ca un robot, mi-a dat șansa să fac un demers în 10 zile, să le prezint o acțiune. Mă puteau închide și pe mine.

Și atunci a spus, mergeți în instanță și decideți autorul. Nu am vrut să mă judec cu nimeni, dar nici nu mai puteam da înapoi! Nu mă face fericită situația aceasta. Am fost chemate amândouă în instanță pentru a ni se lua o opinie. Atât. A fost un soi de interviu. Nu a fost sub jurământ. Avocatul îmi explicase că va fi ceva relaxat. Ea a auzit ce am spus eu, eu am auzit ce a spus ea. Când a fost întrebată de judecător dacă este de acord că linia melodică a piesei ei seamănă cu a mea, lansată în 2015, ea a recunoscut și a spus da. Pentru mine nici nu mai contează altceva.", a povestit Olguța Berbec, pentru fanatik.ro

Niculina Stoican, prima reacție după proces

 Niculina Stoican nu a vrut să facă nicio declarație referitoare la această situție.

"Nu comentez. În momentul în care instanța se va pronunța și va exista o hotărâre judecătorească, voi vorbi. Până atunci nu fac nicio declarație.", a mărturisit artista.

Ce daune a cerut Olguța Berbec în procesul cu Niculina Stoican?

Olguța Berbec a mărturisit că nu a acționat în instanță pentru a câștiga bani de pe urma procesului, ci pentru a-și "apăra repertoriul". 

"Oricum, ea nu mai are cum să o înregistreze la UCMR după mine. Melodia nu poate fi înregistrată de două ori. Se va analiza partitura și va trebui să renunțe la piesă și atât. Dar ea o ține una și bună, că piesa este culeasă din folclor.

Eu am cerut ceva simbolic drept daune morale, 1 euro. În concluzie, nu s-au cerut daune morale în acest proces, ci am vrut să îmi apăr repertoriul!", a mai spus Olguța Berbec, pentru sursa citată mai sus.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel