Olguța Berbec, atac DUR la adresa Niculinei Stoican. Cele două artiste sunt la cuțite: „A trebuit să ajungem în fața instanței”

Data publicării:
Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto

Olguța Berbec și Niculina Stoican se află într-un război continuu. Cele două artiste și-au aruncat vorbe dure. 

Olguța Berbec și Niculina Stoican sunt la cuțite. Recent, Olguța Berbec a vorbit despre procesul pe care i l-a intentat colegei sale de breaslă, Niculina Stoican. Artista susţine că este inacceptabil ca cineva să-şi însuşească drepturile unei melodii care nu-i aparţine.

Olguța Berbec: „Nu este un proces de răutate, de invidie”

”Nu este niciun secret, pur și simplu este vorba despre încălcarea drepturilor de autor. Eu scriu piese, cred în ele, le scot din sufletul meu și este inacceptabil că altcineva să-și însușească această muncă. Consider că în 2022, folclorul nu se mai culege de pe ulițele satului. Folclorul este bine gândit, proiectele sunt bine calculate, plătite cu bani, și trebuie să ne respectăm muncă.

Îmi pare rău că suntem cumva în situația asta. Nu este un lucru care mă face fericită, dar nu este prima oară și atunci cred că lucrurile trebuie lămurite. Nu sunt deacord că cineva să-mi fure muncă sau o fărâmă de emoție. Eu am fost foarte tolerantă cu cei care mă întreabă, cu dragă inima dăruiesc gratuit melodii întregi tinerilor. Dar nu sunt de acord că cineva să-l însușească, oricine ar fi acel artist și să afirme că l-a luat de la bătrâni. 

Înregistrat și pus titlu de album, pus pe youtube… știți că youtube-ul remunerează cântecele și nu s-ar fi ajuns aici dacă legile youtube-ului ar fi permis remunerarea în două părți. A trebuit să ajungem în fața instanței pentru a se hotărî autenticitatea. Nu este un proces de răutate, de invidie, pur și simplu trebuia lămurită problema asta”, a declarat Olguța Berbec, la Etno TV.

„Fiecare trebuie să lupte să-și găsească locul corect”

Olguța Berbec a mărturisit că mama Niculine Stoican este un adevărat model pentru ea. Totodată, artista consideră că nu ar trebui să existe asemenea situații între colegi.

”Modelul meu a fost Angelica Stoican! Cred că e firesc pentru cei din Mehedinți, și nu numai. Mi-e dragă pentru că are o elegantă, un vocabular elevat, nu se identifica neapărat cu arhaismul. Are o elegantă ce nu se găsește la toți artiștii. 

Eu cred că toți avem un loc și trebuie să razbim! Până la urmă, ne selectează timpul. Poate nu pentru toată lumea este loc pe scenă dar fiecare trebuie să lupte să-și găsească locul corect.”, a mai spus Olguţa Berbec.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel