Oficiali din SUA: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de Ucraina care a încercat să se apere de Rusia

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Bill Jelen
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Bill Jelen

Americanii spun că racheta care a căzut pe teritoriul Poloniei a fost trasă de Ucraina.

Descoperirile inițiale sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești, potrivit oficialilor americani. Trei oficiali au declarat agenției de presă Associated Press că ucrainenii au încercat să se apere împotriva unui bombardament al Rusiei care viza infrastructura lor electrică, conform Sky News.

Joe Biden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP.

'Este puţin probabil... să fi fost trasă din Rusia', a declarat reporterilor Joe Biden după o întâlnire de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7, organizată în marja summitului G20, care are loc în Bali, Indonezia, precizează Agerpres.

A adăugat că există informaţii care contrazic presupunerile că racheta care a provocat o explozia soldată cu moartea a două persoane în satul Przewodow din estul Poloniei a fost trasă din Rusia.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel