Octombrie 2023, a doua cea mai fierbinte lună din istorie. Meda Andrei (ANM): De ce e semnal de alarmă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Anne Nygård
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Anne Nygård

Meteorologul Meda Andrei a vorbit, în exclusivitate pentru DC News TV, despre temperaturile atipice înregistrate în lunile septembrie și octombrie ale acestui an. 

Potrivit meteorologului, lunile septembrie și octombrie ocupă locul 2 în top 5 cele mai calde luni septembrie, octombrie de când se fac măsurători.

„Cum a fost luna octombrie?", a întrebat Narcis Neagoe.

„Luna octombrie a fost o luna deosebită. Chiar a intrat în top 5 cele mai calde luni octombrie de când se fac măsurători. În acest an ea a fost pe locul 2. Deci luna octombrie din 2023 este a doua cea mai caldă lună octombrie de când se fac măsurători, abaterea fiind de peste 3 grade Celsius față de ceea ce ar fi trebuit să fie în mod normal.

De altfel, și luna septembrie tot la fel. A fost tot cea de-a doua cea mai caldă lună septembrie de când se fac măsurători, abaterea fiind și aici tot de peste 3 grade. Prin urmare, cel puțin două luni la rând care au intrat în top 5 cu cele mai ridicate temperaturi de când se fac măsurători. Este un semn că încălzirea climatică nu este o poveste și că lucrurile încep să devină tot mai încinse și să determine temperaturi extrem de mari.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel