Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Data publicării:
Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR
Descriere foto: Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC îl avem cu toții, zi de zi. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă, în special în cazul persoanelor care au și alte comorbidități, precum diabet sau colesterol ridicat.

Obiceiul banal care duce la AVC și îl ignorăm. O simplă ceartă poate să declanșeze un accident vascular cerebral care să fie fatal. Acad. prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum o simplă ceartă poate declanșa un AVC care să fie fatal.

"De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat.

Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut", a explicat acad. prof. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel