Oana Zăvoranu, dramă de nedescris. Vedeta și-a pierdut surorile gemene în cutremurul din ’77: ”Auzeam țipete, era panică!”

Data publicării:
Oana Zăvoranu, sursa instagram
Descriere foto: Oana Zăvoranu, sursa instagram

Oana Zăvoranu a trecut printr-o adevărată dramă în urmă cu mai mulți ani, când a avut loc cutremurul devastator care a făcut ravagii în România, dar și care i-a luat de lângă ea bunicii și cele două surori gemene.

Azi, 4 martie, se împlinesc 44 de ani de la cutremurul devastator care a făcut ravagii în România. Peste 1.500 de oameni au murit în urma seismului cu magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, dintre care 1.400 în București, iar numărul răniților s-a ridicat la 11.300. Printre persoanele decedate s-au aflat și surorile gemene ale Oanei Zăvoranu, dar și bunicii vedetei, care au murit sub dărâmăturile blocului Casata din centrul Capitalei. Oana Zăvoranu a fost salvată la timp de către tatăl ei.

Mioara Zăvoranu a fost cea mai afectată în urma acestei tragedii, care i-a răpit cele două fete gemene. Ani la rând, mama Oanei Zăvoranu a vorbit despre această pierdere, care a lăsat un gol imens în sufletul ei.

În momentul cutremurului, cele două gemene pe nume Camelia și Adriana, în vârstă de 9 ani se aflau în blocul bunicilor bunicilor.  Printre blocurile prăbușite s-a numărat și Casata, cel în care stăteau părinții adoptivi ai Marioarei Zăvoranu și fiicele sale gemene. Din nefericire, toți patru au pierit sub dărâmături.

”Imediat ce s-a oprit cutremurul, am simţit un gol în stomac şi am fugit spre casa părinţilor mei. Eram în halat şi cu Oana în braţe. Căzuse blocul Dunărea, căzuse Scala, aproape tot centrul era distrus, era mult praf, multe dărâmături, oamenii urlau de durere… A fost un adevărat coşmar. Am stat două zile şi două nopţi în faţa blocului Casata, până i-au scos militarii pe ai mei de sub dărâmături. N-am vrut să plec până nu i-au găsit”, povestea cu ani în urmă mama Oanei Zăvoranu, potrivit Libertatea.

Oana Zăvoranu a mărturisit că avea doar 4 ani și nu își aduce aminte tot ce s-a întâmplat și nici lucruri legate  de surorile sale.

”Dacă nu am apucat să realizez ce înseamnă să am două surori, nici nu pot să spun că am fost devastată. Nici de surori, nici de bunici prin prisma faptului că, având 4 ani, nu îmi amintesc de niciunii. Eu sunt obișnuită să fiu fără surori, fără frați, pentru că așa am crescut”, a mărturisit Oana Zăvoranu pentru playtech.

Singurul moment pe care și-l amintește din acea zi tragică este momentul în care tatăl ei a reușit să fugă cu ea pe scări de la etajul 8, de unde aceștia locuiau.

”Noi stăteam la blocul Sabena. Este chiar lângă Intercontinental și la vremea respectivă, în afară de Inter, era singurul bloc construit pe role, ceea ce l-a făcut să nu cadă ca restul blocurilor de pe Magheru, respectiv Casata, unde stăteau surorile și bunicii mei.

Îmi aduc aminte că, stând la etajul 8 în apartamentul acela superb de pe Magheru unde m-am născut și am copilărit, tata cobora printre dărâmături cu mine, eu eram cu picioarele pe după gâtul lui și era foarte mult praf, miros de zidărie, foșnet puternic. Nu mai funcționa liftul, era panică totală și îmi aduc aminte că pur și simplu coboram cu tata într-un nor de praf, de zidărie. Auzeam țipete, era agitație, era panică, era nenorocire.

Tot bulevardul era plin nu știu de ce, dacă de oameni sau fum. Era, oricum, o atmosferă extrem de urâtă, dar eu dacă eram cu tata mă simțeam în siguranță. Asta era tot ce conta pentru mine”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.

Cele două fete sunt înmormântate în Cimitirul Ghencea II, împreună cu bunicii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel