Oana Roman a răbufnit. Ce le transmite celor care o acuză că nu vorbește corect: „La Sorbonna nu se studiază în limba română”

Data publicării:
Oana Roman, sursa foto Instagram
Descriere foto: Oana Roman, sursa foto Instagram

Oana Roman le dă peste nas celor care o critică că nu știe să vorbească corect.

Oana Roman este pe zi ce trece tot mai mult ținta criticilor. Deși s-a obișnuit cu acest lucru, vedeta a răbufnit pe rețelele de socializare, după ce răutăcioșii au găsit un nou motiv să se ia de aceasta. Imediat după ce Oana Roman le-a mărturisit că a studiat la Sorbonna, internauții o taxează pentru fiecare greșeală de vorbire pe care o face. 

Vedeta le-a explicat celor care o corectează că studiile ei nu au nicio legătură cu felul în care vorbește în limba română, pentru că a făcut facultatea ”exclusiv în limba franceză”.

„M-am amuzat azi foarte tare pentru că o doamnă m-a corectat printr-un mesaj, atrăgându-mi atenția că am spus ”asta” în loc de ”aceasta”. (...) Cineva le-a băgat în cap că dacă eu am studiat la Sorbonna ar trebui să vorbesc perfect românește și nu ar trebui să greșesc niciodată. Ei bine, la Sorbonna nu se stiudiază în limba română. Deci nu mai puneți în contrabalanță greșelile pe crae eventual le-aș putea face în limba română cu studiatul la Sorbonna. Eu am studiat la facultate exclusiv în limba franceză și la liceu, în proporție de 70%, tot în franceză. Nu este un motiv ca să greșesc, dar mai și greșesc. Cu toții greșim, poate și fără voia noastră”, a explicat Oana Roman pe contul ei de Instagram.

Mai mult decât atât, Oana Roman le-a explicat că anumite greșeli sunt  rezultatul schimbării scrierii de pe vremea când era ea în școală.

„Mai sunt corectată pentru că mai scriu anumite cuvinte pe vechi, cum s-ar spune. Între timp, față de când am fost eu la școală, scrisul anumitor cuvinte din limba română s-a modificat. (...) Nu mai comparați chestia asta cu Sorbonna.(...) Vă asigur că în limba franceză foarte rar mi se întâmplă să fac vreo greșeală. Să fim serioși, 80% din comentariile pe care eu le primesc sunt scrise agramat”, a mai spus Oana Roman.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel