Oana Mareș, reacții dure după tragedia copilului din Suceava. Ce a pățit chiar ea la botezul copilului

Data actualizării: | Data publicării:
Oana Mareș, sursa foto Facebook
Descriere foto: Oana Mareș, sursa foto Facebook

Tragedia copilului din Suceava a stârnit un imens val de reacții împotriva ritualului botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță. 

Oana Mareș și-a amintit cu groază de botezul copilului ei, din urmă cu 9 ani și le-a împărtășit și prietenilor ei de pe Facebook despre acele momente. Fosta soție a lui Augustin Viziru a trecut prin clipe de groază în timpul botezului și este de părere că acel ritual prin care copilul este scufundat în cristelniță ar trebui făcut doar dacă părinții sunt de acord. 


„Păi ce faci, atunci când preotul, deși ascultă dorința părinților de a nu scufunda copilul in apă, hotărăște să le ofere un șoc emoțional și apucă bine de prunc , il indeasă  adânc să-i spele păcatele neinfăptuite incă( pe princpiul te bat pentru ce o să faci, lasă că știi tu!:)))? DE TREI ORI:)))


Mulți au dielma asta , foarte mulți au pățit asta și toți scriu azi , in comenturi, la postările cu concluzii , după tragedia copilului din Suceava.


Păi, vă răspund eu! In primul rând stai pe lângă preot, nu lua distanță, mai ales dacă instinctele tale s-au activat. La prima mișcare greșită, te proptești bine in podea să fixezi centrul de greutate și impingi cu toată forța namila astmatică cu miros de sângele Domnului sec fetească negră, in timp ce prinzi copilul in brațe și-l eliberezi din degetele noduroase cu unghii incovoiate. 


Iei copilul , il imbraci rapid, mai ales dacă e frig, il alini să știe că este in siguranță și apoi te apuci de bau baul care voia să-l spele de tot. Și te apuci bine de el, și-i ții o predică de 20 de min,  pe voce de soprană combinată cu florăreasă,  pe care  nu o uită toată viața! 


EU AȘA AM FĂCUT!


Și nici nu mi-a păsat că mama se superventila de rușine , că invitații aveau ochii cât cepele, că bărbată-miu mă ținea să nu apuc vreun obiect contondent ,cunoscându-și blânda soție...


Eu , mama copilului am dreptul să știu ce faci cu puiul meu și ai nevoie de permisiunea mea pentru orice intenție. EU aprob sau refuz orice ritual!!!!! Altfel ești un inamic ce va fi mutilat si nimicit și urmărit de mine și pe lumea ailaltă. Te urmăresc cu cristelnița să te scufund de 10 ori pe zi a cate o oră scufundarea dacă ii creezi disconfort sau șoc emoțional copilului meu. 


Așa a fost la FERICITUL eveniment de creștinare a copilului meu, in 2012. Aia e!!!


Later edit: Am să pun in comm si un link cu petiția "Modificați ritualul botezului...",  deși eu cred cu tărie că ritualul va dispărea doar atunci când oamenii nu il vor mai accepta, cu riscul de a merge la altă biserică, la alt preot care să dorească  șiiii se vor impune de la bun inceput legat de drepturile asupra copilului, mai precis, tu , preot, nu ai niciunul”, a scris Oana Mareș pe pagina ei de Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel