Oana Lis, copilărie de coșmar. A fost violată de tatăl ei: Îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele.

Data publicării:
Oana Lis, foto Instagram
Descriere foto: Oana Lis, foto Instagram

Oana Lis duce cu ea o traumă greu se explicat. În copilărie, vedeta a fost violată de propriul tată, ani la rând. 

Oana Lis a trecut prin ani de terapie, doar ca să poată să vorbească despre traumele trăite în copilărie. Propriul tată a batjocorit-o și a umilit-o. Vedeta spune că i-a fost răpită copilăria și ca și azi mai este afectată de cele întâmplate.


Doi ani de zile a durat tortura


Vedeta a povestit că timp de doi ani, tatăl ei a abuzat-o sexual. Înainte de a-și abuza fiica, bărbatul trăise șapte ani în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor. Ajuns acasă, i-a făcut viața un calvar fiicei sale. 


Mă punea să mănânc de unde mâncau animalele. Mă punea să îl omor, într-o zi s-a dat cu benzină şi mi-a spus mie să îi dau foc. Am vrut să mă omor şi pe mine şi să îl omor şi pe el. Lucrurile astea le-am vorbit eu cu mine, cu Dumnezeu şi cu tatăl meu. Acum mă simt mai puternică şi pot să vorbesc.

Doar cine a trecut printr-un viol ştie cum e. La mine sunt 24 de ani de atunci şi e prima dată când pot să vorbesc despre asta. În România acesta este un subiect tabu. Tatăl meu, pentru că nu m-a ajutat nimeni să îl bag la puşcărie, a început o relaţie cu o altă femeie şi a început să o abuzeze şi pe fiica ei, de 14 ani. Eu aveam 12 ani când a început.

Tatăl meu, în care aveam mare încredere ca orice copil, îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele. Iar eu credeam. Până la 14 ani, când am ajuns la liceu şi mi-am dat seama că nu e aşa. Eu cred că mama bănuia, dar nu a avut curaj să facă ceva. Tatăl meu nu şi-a cerut niciodată iertare în faţa mea. Lumea m-a condamnat pentru că nu l-am chemat la nunta mea.


Mătuşa mea m-a întrebat de ce nu l-am chemat pe tata la nuntă, i-am spus că m-a abuzat sexual şi mi-a spus: „Poate ţi s-a părut”. Mi-a furat copilăria, plăcerea primului sărut cu un băiat. Acum 24 de ani, când eu aveam 12 ani, nu vorbea nimeni despre sex, fetele se jucau cu păpuşi. Nu era ca acum. Mă bătea nonstop.

La vremea respectivă voiam să mă sinucid, am şi încercat, dar credinţa că voi avea o viaţă mai bună, un viitor, m-au împiedicat. Mă teroriza, îmi spunea că dacă spun ceva se va sinucide şi că eu voi face păcatul suprem. Eu începusem să îmi dau seama că normal e să se culce cu mama mea, nu cu mine. Când eşti copil, e foarte uşor să fii manipulată psihic, mai ales de un om în care ai încredere.

 

Eu atunci nu aveam cu cine să vorbesc, mama era bolnavă, de psihologi nici nu se punea problema, cu bunica şi mătuşile mele nu puteam să discut despre aşa ceva. Eu dacă l-aş vedea pe taică-mea violat de un homosexual timp de doi ani, nemâncat, bătut şi schingiuit, atunci aş considera că sunt răzbunată.

Îmi era frică de el, el făcuse 7 ani de puşcărie pentru tentativă de omor. Îmi spunea că îmi taie mâinile, picioarele”, a mărturisit Oana, la „Un show păcătos”, de la Antena 1, in urma cu câțiva ani.

 

Problemele cu greutatea, strâns legate de traumele copilăriei


Într-un alt interviu, vedeta a povestit cum a ajuns să se refugieze în mâncare din cazuza torturii prin care a tgrecut în copilărie. 

„Tata e din Oneşti, dar n-am mai fost niciodată aici, am amintiri grele. Mă bătea, nu-mi dădea să mănânc, beam apă de la animale şi voia să mă mărit cu un cioban, deja rezolvase totul. Nu mi-e ruşine să recunosc că tatăl meu m-a abuzat şi sexual. Nu mai vorbesc cu familia mea.

De asta mănânc mult acum pentru că n-am avut ce mânca. Mama a murit când aveam 13 ani. Eu la 14 ani voiam să mă omor, dar am mers mai departe. Pentru mine Viorel e familia mea. Nu am stat cu Viorel pentru bani, ci pentru că mi-a oferit respect şi siguranţă”, a declarat, cu ochii în lacrimi, Oana Lis, în urmă cu ceva timp, în emisiunea „Poftiţi pe la noi” de la Antena 1.

 

A făcut facultatea de psihologie pentru a-și vindeca traumele

 

„ Un an de zile m-am luptat cu atacurile de panică. Simțeam că mor. Am vrut să mă sinucid! Nu mă simțeam iubită! Este și din cauză că am fost violată când eram mică, s-au adunat toate traumele din copilărie. Psihologia m-a vindecat. La 40 de ani nu mă gândeam că mai sunt în stare să fac o facultate, să mai fac ceva cu viața mea. Plângeam că nu am un copil. Acum nu cred că e un capăt de țară dacă nu ai copii. Nu mai pusesem mâna pe o carte de 10 ani”, a povestit Oana Lis pentru click.

 

În 2021, tatăl vedetei s-a stins din viață. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel