„Oamenii asta nu înțeleg, mai ales politicienii”. Denise Rifai, adevărul despre SECRETELE invitaților săi: Să nu fim ipocriți

Data actualizării: | Data publicării:
Denise Rifai, Interviurile Spectacola și DC News
EXCLUSIV
Descriere foto: Denise Rifai, Interviurile Spectacola și DC News

Denise Rifai a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Spectacola și DC News, despre cum reușește să își facă invitații să fie sinceri și să lase publicul să îi cunoască, dincolo de imaginea pe care și-au construit-o. 

Denise Rifai: Nu este ușor să privești în ochi un om și să îl întrebi acel lucru care stă pe buzele tuturor și nimeni nu are curajul să întrebe 

Invitată în platoul Spectacola și DC News, jurnalista a explicat principiul pe care se bazează formatul „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D: invitații nu știu ce vor fi întrebați sau temele abordate. În spate, o întreagă echipă lucrează la documentarea întrebărilor. Nu sunt permise întrebări despre zvonuri sau informații pe surse. Denise are voie să își întrebe invitații doar despre subiecte care au apărut deja în presă și spune că, în acest fel, le dă șansa personalităților să-și spună povestea și propriul adevăr. 

„Sunt invitați care încearcă să afle temele de discuție sau întrebările, iar eu le spun tuturor: Eu nu dau întrebări! Dacă aș fi dat măcar o dată întrebările, s-ar fi aflat și nu aș  mai fi fost eu Denise Rifai. Nu dau întrebări, iar temele de discuție sunt aceleași pentru toți: viața lor, pentru că eu viața lor o pun pe masă, așa cum a fost ea scrisă de articolele sau de interviurile care au apărut în presă de-a lungul timpului. Nu am voie să joc cu nimic. Nu am voie să spun ce am auzit, ce știu pe surse. Am voie să folosesc doar informația care a apărut. 

Mai departe mă joc. Cu fiecare invitat în parte croiesc, pe fiecare tipologie în parte, toate întrebările pe care toți cei de acasă și le-ar dori sau le gândesc, despre acel invitat.  Anumite puncte care au fost interesante, nevralgice, depinde de viața respectivului. Iar eu îi dau șansa, aducându-i în față tot ce se scrie despre el, punând întrebarea pe care toată lumea o are în cap, dar nu are poate curajul să o adreseze sau nu are ocazia să o adreseze, eu vin și iau asupra mea toate aceste întrebări, cu bunele și cu relele lor pentru că nu este ușor să privești în ochi un om și să îl întrebi acel lucru care stă pe buzele tuturor și nimeni nu are curajul să întrebe. Ai nevoie de foarte multă stăpânire de sine, ai nevoie să fii realmente foarte bine pregătit și să îi cunoști viața într-atât, încât să Îți asumi acele întrebări”, a declarat Denise Rifai. 

 

Ai câștigat antipatii în urma emisiunilor?

„Nu cred. Ok, toată lumea se întreabă „Dar de ce vin? Ce are ea de vin la ea?”. Ea e corectă. Eu sunt corectă. Este șansa lui să își configureze propriul portret. Pentru că independent de cele 40 de întrebări, neplăcute, plăcute, spectaculoase, omul de acasă, dacă mă dă pe mine la o parte și îl privește doar pe el, din grimase, din gesturi,din modul în care se poziționează, din modul în care să construiește răspunsurile, cel de acasă își dă seama dacă minte, dacă are emoții, dacă e curat, dacă e asumat, curat în trăirea sau ipocrit. 

Eu fac o muncă nebună împreună cu o echipă. Invitatul își poate reconstrui imaginea, poate câștiga public nou, se poate face auzit, totul este pe foarte pozitiv. 

Eu îmi fac treaba mea. Sunt mai multe decât politicaly corect, joc doar cu ce e și pun întrebările pe care toată lumea le are, să nu fim ipocriți. 
Iar el vine cu adevărul lui. Depinde, dacă vrea să fie autentic, va fi foarte iubit. Și avem niște rezultate spectaculoase cu anumiți invitați care au ales să fie ei, nu să fie cum cred ei că ar trebui să fie ca să fie acceptați sau iubiți de public”, a spus Denise Rifai în interviul pentru Spectacola și DC News. 

„Artificialul nu vinde, nu trece sticla”

„Oamenii asta nu înțeleg, mai ales politicienii: oamenii caută oameni, oamenii nu caută chestii perfecte și artificiale, artificialul nu vinde, nu trece sticla. Dar autenticitatea și regretul, lacrimile, iubirea respectul sunt chestiuni care trec și care te fac plăcut sau iertabil de public.
Dacă tu reușești să faci puncte în comun cu cei de acasă, automat le câștigi încrederea.

Ce este foarte complicat și ceea ce face emisiunea asta, este fiecare poveste de viață în parte, faptul că eu am învățat să pătrund. Tu vezi acolo foarte multe greutăți, situații complicate pe care a trebuit să și le asume, să treacă prin ele, automat, el, ca individ se reconfigurează din toate punctele de vedere și prin ceea ce trăiește sau exclusiv cauzat de ceea ce trăiește. Și când îl am în față, după ce i-am citit viața și eu îl privesc altfel, pentru că și noi trecem prin asta. Noi, cu toții trecem prin tot felul de experiențe care te transformă.

La o privire superficială, un om este într-un fel, dar când îl vezi și îi înțelegi întreg parcursul, intri în el, trăiești cu el multe zile.

Eu ajung să îl cunosc practic înainte să îl am în față. Tu îl știi dar îl știi cumva, nu îi știi toată viața”, a răspuns jurnalista. 


Ți s-a întâmplat să îți schimbi părerea despre un invitat?

„Da. De foarte multe ori. Și îmi bine, și în rău. Pentru că ce simt eu, și simte și publicul meu, este exact  adevărul.

Minciuna are o vibrație foarte joasă, care se simte instant. Nimeni nu rezonează cu minciuna. Dar dacă vorbim de adevăruri care sunt explicate, care au raționament, atunci își găsesc foarte mult sprijin în rândul celor de acasă”, a mai spus Denise Rifai. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel