OAMENI DE TREABĂ de Paul Negoescu, disponibil pe NETFLIX din 25 aprilie, va fi lansat în SUA în cursul acestui an

Data publicării:

Cu un circuit festivalier impresionant, 10 nominalizări la Premiile Gopo și o temă care a generat discuții atât în rândul criticilor de film, cât și al publicului, Oameni de treabă/ Men of Deeds, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc, va fi disponibil din 25 aprilie pe Netflix.

Comedia neagră îl are ca protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, un fost polițist de oraș, acum la datorie într-un sat de graniță din nordul României. El speră să-și găsească liniștea și rostul, visând să aibă o livadă proprie, și își umple timpul gestionând conflicte minore la barul local, ignorând în mare parte faptele îndoielnice ale primarului, precum și alte lucruri dubioase ce se întâmplă în sat. Însă, atunci când o crimă tulbură mersul lucrurilor, Ilie încearcă să devină ce nu a fost niciodată: justițiarul care arestează toți vinovații.

 

Trailer oficial: 

 

Oameni de treabă/ Men of Deeds a atras atenția presei de specialitate încă de la premiera internațională, care a avut loc în cadrul festivalului de la Sarajevo în 2022, fiind comparat de publicația britanică Screen International cu un western de frații Coen sau Tarantino, în timp ce Variety l-a descris pe Ilie „un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupției încât este greu de spus unde încep și unde se termină propriile impulsuri și principii”, iar Cineuropa a lăudat interpretarea remarcabilă a actorului principal, Iulian Postelnicu - „strălucește cu adevărat, construind de la zero (cu un nou accent, postură și o gamă impresionantă de grimase) un personaj pe care publicul nu va ști niciodată dacă ar trebui să-l compătimească sau să-l urască.”

Interpretarea actorului Iulian Postelnicu i-a adus acestuia două premii, obținute la Cottbus Film Festival (Germania) și Namur International Film Festival (Belgia), precum și o nominalizare la Premiile Gopo la categoria Cel mai bun actor în rol principal.

 

La Premiile Gopo, Oameni de treabă/ Men of Deeds beneficiază de 10 nominalizări la categoriile: Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor în rol principal - Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor în rol secundar - Vasile Muraru, Cea mai bună actriță în rol secundar - Crina Semciuc, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

Recent, compania Dekanalog a achiziționat drepturile de distribuție ale filmului pentru SUA, unde Oameni de treabă/ Men of Deeds va fi lansat în cursul acestui an.

 

Oameni de treabă/ Men of Deeds a fost selectat în peste 25 de festivaluri internaționale, printre cele mai recente festivaluri la care și-a anunțat prezența aflându-se Sofia Film Festival (Bulgaria), Making Waves New Romanian Cinema Festival in NYC (SUA), Barcelona Auteur Film Festival (Spania), Istanbul Film Festival (Turcia), Kinest Fest (Italia), SeeFest (Los Angeles, SUA) sau Beijing Film Festival (China).

 

Alături de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc îi veți regăsi în distribuție pe actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaș, Cezar Amitroaei, Lenuș Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru și Delia Lupașcu.

 

Oameni de treabă este produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în co-producție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România), fiind distribuit în România de Bold Film Studio.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel