O veche legendă din Bali atrage și respinge turiștii, în egală măsură. Ce se întâmplă dacă un cuplu merge în vacanță înainte de căsătorie

Data publicării:

Legenda Prințesei de Java dă de gândit persoanelor necăsătorite. Ce se află pe această insulă care îngrozește turiștii, dar și localnicii?

Bali, o destinație foarte comună de vacanță pentru mulți turiști de pe întregul globul. Dar, ce știe mai puțină lume este legat de mitul Prințesei de Java care ar fi blestemat insula și pe cei care calcă pe ea fără a fi căsătorit cu partenerul care îi acompaniază în vacanță.

„Cuplurile necăsătorite sunt damnate să se despartă”

Cu un peisaj sculptat parcă de zei, Bali reprezintă o destinație exotică plină de legende și tradiții insulare.

De aceea, conform Tripzilla, sunt mai multe declarații date de oameni din toată lumea cu privire la misterul blestemului din Bali.

„A fost nevoie de trei ani pentru ca așa-zisul blestem din Bali să "funcționeze" pentru vechea mea relație. Am vizitat-o în iunie 2006 cu o fostă soție și m-am despărțit de ea în jurul lunii septembrie 2009. Nu au existat semne că relația ar fi eșuat în lunile de după călătorie. De fapt, a existat un alt factor care a contribuit la despărțire... și care nu a avut nicio legătură cu vacanța în Bali, pe lângă faptul că a fost cu mult după întoarcerea noastră.

În orice caz, nu am fost niciodată un adept al superstițiilor și nu aș avea nicio problemă în a vizita Bali cu prietena mea de cinci ani. Dacă relația este construită pe o bază solidă, niciun folclor nu o poate distruge - nici măcar blestemul despărțirii din Bali.” - Sadat Osman, redactor-șef.

O altă persoană mai spune:

„Am fost în Bali cu trei dintre prietenele mele și toate trei relațiile au eșuat. Nu imediat după, dar cel puțin câteva luni bune după călătorie. Am fost sceptic când am auzit prima dată despre blestem, dar acum că am avut o rată de despărțire de 100% după o călătorie în Bali, nu pot să nu mă întreb...” - Shafiq Hameed, Director Departament Video.

Sursa blestemului din Bali

Așa cum sugerează și numele său, legenda spune că toate cuplurile necăsătorite care călătoresc în Bali sunt blestemate să se despartă. Iată care este povestea:

Conform tradiției, un prinț și o prințesă brahmani au venit să viziteze Bali din Java. În timp ce se bucurau împreună de un apus de soare romantic la templul iconic Tanah Lot, cuplul regal a devenit intim.

Era primul moment intim pentru prințesă și, la scurt timp după întâlnirea lor, prințul a părăsit-o și a refuzat să se căsătorească cu ea. Într-un acces de furie, prințesa devastată de întâmplare a blestemat insula, condamnând toate cuplurile necăsătorite care o vizitează să se despartă ulterior.

După cum se pare, există câteva versiuni diferite ale blestemului. Cunoscut și sub numele de Blestemul Tanah Lot, Blestemul Bali, Blestemul despărțirii din Bali, unele interpretări afirmă că acesta afectează cuplurile necăsătorite care călătoresc singure în Bali, în timp ce altele susțin că cuplurile sunt vulnerabile la blestem doar dacă fac "sex premarital" în timpul călătoriei. Există, de asemenea, versiuni (de exemplu, Blestemul Tanah Lot), care se aplică doar cuplurilor care vizitează templul iconic Tanah Lot, mai degrabă decât întreaga insulă.

Despre templul Tanah Lot

Tanah Lot înseamnă "Pământ [în] mare" în limba balineză și este situat în Tabanan, la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de Denpasar, templul se află pe o stâncă mare din larg, care a fost modelată continuu de-a lungul anilor de mareea oceanului.

Se susține că Tanah Lot este opera lui Dang Hyang Nirartha din secolul al XVI-lea. În timpul călătoriilor sale de-a lungul coastei de sud, el a văzut frumosul decor al insulei stâncoase și a decis să se odihnească acolo. Câțiva pescari l-au văzut și i-au cumpărat cadouri. Nirartha și-a petrecut apoi noaptea pe mica insulă. Mai târziu, el a vorbit cu pescarii și le-a spus să construiască un altar pe stâncă, pentru că a considerat că este un loc sfânt pentru a se închina zeilor mării din Bali. Principala divinitate a templului este Dewa Baruna sau Bhatara Segara, care este zeul mării sau puterea mării și, în aceste zile, Nirartha este venerat și el aici.

Templul Tanah Lot a fost construit și a făcut parte din mitologia balineză timp de secole. Templul este unul dintre cele șapte temple ale mării din jurul coastei balineze. Fiecare dintre templele marine a fost înființat la o distanță vizuală de următorul pentru a forma un lanț de-a lungul coastei de sud-vest. Pe lângă mitologia balineză, templul a fost influențat în mod semnificativ de hinduism.

La baza insulei stâncoase, se crede că șerpii de mare veninoși păzesc templul de spiritele rele și de intruși. Se presupune că templul este protejat de un șarpe uriaș, care a fost creat din selendangul (un tip de eșarfă) lui Nirartha atunci când a întemeiat insula, conform Wikipedia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel