O tânără pilot de 19 ani a decolat într-o călătorie în jurul lumii pentru stabilirea unui nou record

Data publicării:
Zara Rutherford, sursa instagram
Descriere foto: Zara Rutherford, sursa instagram

Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a decolat miercuri din Belgia într-o aventură de trei luni în încercarea de a deveni cea mai tânără femeie care zboară singură în jurul lumii.

Rutherford a decolat de pe Aeroportul Kortrijk-Wevelgem din vestul Belgiei cu avionul său Shark UL, cea mai rapidă aeronavă ultrauşoară din lume. Tânăra pilot, britanico-belgiană, speră că această călătorie va încuraja mai multe fete şi femei să studieze şi să lucreze în domeniile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) şi va inspira interesul tinerelor pentru aviaţie.

''În timp ce creşteam am îndrăgit aviaţia şi STEM'', a spus ea. ''Însă nu am văzut multe alte femei sau fete care să facă asta. Acest lucru mi s-a părut întotdeauna destul de trist sau descurajant'', a declarat Rutherford, potrivit Agerpres.

''Sper că pot să încurajez fetele să se îndrepte spre acest domeniu'', a adăugat pilotul.

Rutherford caută să doboare recordul stabilit de Shaesta Wais, care a devenit cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii la vârsta de 30 de ani. Cel mai tânăr titular masculin al acestui record este Mason Andrews, care avea 18 ani când a încheiat o astfel de călătorie.

Parcurgerea traseului ales de Rutherford va dura aproximativ trei luni, cu opriri în 52 de ţări - inclusiv Groenlanda, China şi Nicaragua - unde se va caza la localnici sau la hoteluri.

Cu ambii părinţi piloţi, Rutherford va începe cursurile universitare anul viitor, ea visând să devină astronaut.

Ea a început pregătirea de pilot când avea 14 ani şi a obţinut licenţa în 2020, potrivit BBC.

''Iubesc aventura şi cred că spaţiul este probabil cea mai mare aventură'', a declarat ea. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel