O tânără de 25 de ani a rămas fără ureche, după ce şi-a prins părul în burghiul unei bormaşini: "Am crezut că voi muri"

Data publicării:
Anna Mielewczyk s-a accidentat la locul de muncă, sursa Osbornes Law
Descriere foto: Anna Mielewczyk s-a accidentat la locul de muncă, sursa Osbornes Law

O tânără a trecut prin momente cumplite, după ce  și-a prins părul în burghiul unei bormașini. 

Anna Mielewczyk, în vârstă de 25 de ani, s-a temut că va muri când a simțit cum pielea îi este smulsă din cap în timp ce lucra la o companie de piese metalice. Incidentul șocant a avut loc pe 10 septembrie 2019. În timp ce mașina îi smulgea pielea de pe scalp, ea a strigat după ajutor, dar din cauza zgomotului puternic, nimeni nu i-a auzit strigătele.

Mielewczyk a trebuit să fie operată de nouă ori - ceea ce a dus, în cele din urmă, la amputarea urechii sale. Ea spune că se simte ca o prizonieră în propria casă - deoarece va trebui să se confrunte cu rănile sale catastrofale "pentru totdeauna".

Acum, firma a fost amendată cu 62.000 de lire sterline după ce a recunoscut că a încălcat normele de sănătate și siguranță.

 "Viața mea a fost devastată de ceea ce mi s-a întâmplat, dar angajatorul meu poate scăpa cu o amendă de 62.000 de lire sterline. Cum poate fi asta justiție? Șeful meu își va continua viața, dar eu va trebui să mă confrunt cu consecințele accidentului pentru totdeauna. Înainte îmi plăcea viața, eram mereu activă, dar acum mă simt ca o prizonieră în propria casă, deoarece mi-e frică să ies afară arătând așa cum arăt. Lucram singură și s-a auzit o izbitură puternică de la unul dintre aparate și mi-am întors brusc capul.

Probabil că mi s-a prins părul într-unul dintre burlane, deoarece a început să mă tragă de cap destul de puternic. Am încercat să-mi smulg părul din burghiu apucându-mă de coadă în disperare și panică, dar mașina mergea atât de repede încât nu puteam face nimic pentru a mă opune. Nu puteam ajunge la mâner pentru a o opri și am început să aud sunetul îngrozitor al pielii care îmi era smulsă de pe cap, ca o bandă adezivă care se desprinde de piele. Este un sunet pe care nu îl voi uita niciodată. Strigam după ajutor, dar era prea mult zgomot de la aparate și în acel moment am crezut că voi muri. M-am gândit că nu-mi voi mai vedea niciodată partenerul și familia și mi-am pierdut cunoștința.", a declarat tânăra pentru Daily Star.

 

În urma unei anchete, oficialii de la Sănătate și Securitate au constatat că părțile rotative ale burghiului nu erau protejate în conformitate cu practicile standard din industrie. Conform propriei evaluări a riscurilor pe care le implică utilizarea burghiului, compania ar trebui să monteze un dispozitiv de protecție, dar, de fapt, de ani de zile, lucra fără unul.

Ben Posford, partener și șef al departamentului de daune catastrofale din cadrul firmei de avocatură londoneze Osbornes Law, care o reprezintă pe Anna, a declarat:

"Anna a suferit cele mai îngrozitoare leziuni și este norocoasă că a supraviețuit acestui incident teribil, totul din cauza faptului că angajatorul ei nu a aplicat procedurile corecte de sănătate și siguranță. Acest caz ar trebui să ofere un avertisment dur pentru toți angajatorii de a avea măsurile corecte pentru a evita ca un alt incident ca acesta să ruineze viețile altora. Clienta mea este, pe bună dreptate, supărată că fostul ei angajator a primit o amendă atât de neglijabilă și îl vom urmări prin tribunale pentru a-i face o aparență de dreptate."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel