O tânără care va moșteni milioane de euro vrea să doneze averea: „Este pur noroc la loteria nașterii”

Data publicării:
Marlene Engelhorn, captura foto Youtube, sursa Moment Magazin
Descriere foto: Marlene Engelhorn, captura foto Youtube, sursa Moment Magazin

O tânără din Austria va dona 90% din moștenirea de zeci de milioane de euro. Care este motivul?

Marlene Engelhorn este numele tinerei în vârstă de 29 de ani care vrea să doneze 90% din averea pe care o va moșteni. Bunica ei, Traudl Engelhorn, este văduva unui miliardar din Viena, Peter Engelhorn. Acesta a fost strănepotul fondatorului BASF, Friedrich, și a avut mai multe afaceri în domeniul farmaceutic. Averea lui Peter Engelhorn a fost estimată de Forbes la suma de 4,2 miliarde de dolari. 


Marlenei îi revine din averea familiei o sumă impresionantă de bani, formată din 8 cifre. Mai exact câteva zeci de milioane de euro. 


„În opinia mea, aceasta nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Provine (moștenirea - n.n.) de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta... În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a declarat Marlene Engelhorn, într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard. 


Marlene Engerjorn este încă studentă și nu a primit moștenirea, deoare bunica ei știe de planurile tinerei. Aceasta consideră că banii trebuie să se întoarcă la societate, deoarece ea nu a contribuit deloc la aceste realizări financiare. 


„Bunica mea îmi oferă multă libertate de acțiune și profit de asta pentru a face o declarație publică: nu am muncit o zi pentru acești bani și nu plătesc un cent impozit ca să intru în posesia lor. Nu se poate! În cele din urmă aș vrea să fiu taxată. Dacă nu va exista impozit pe moștenire sau pe avere, mă voi gândi eu la unul”, a adăugat tânăra. 

 

Citește și: Halle Berry, despre cum i-a schimbat viața diabetul: „Am vrut să fiu puternică și sănătoasă pentru copiii mei”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel