Rețeta zilei: Ghiveci cu legume proaspete și carne de vită

Data publicării:
Louis Hansel, foto unplash
Descriere foto: Louis Hansel, foto unplash

Cea mai simplă rețetă de ghiveci cu legume și carne de vită

INGREDIENTE:

1000 g cap de piept cu os de vită, 250 g ceapă, 200 ml ulei, 300 g morcovi, 100 g țelină rădăcină, 500 g cartofi, 200 g ardei gras proaspăt, 500 g varză albă proaspătă, 400 g vinete proaspete, 300 g dovelecei proaspeți, 400 g conopidă proaspătă, 200 g bame, 200 g fasole verde proaspătă, 650 g mazăre verde proaspătă, 500 g roșii proaspete, 100 g pastă de tomate, 100 ml vin alb, 25 ml oțet, 50 g pătrunjel verde, 30 g usturoi, 2 g piper, și 30 g sare. 

PROCES TEHNOLOGIC:

Carne se curăță de pielițe, se spală și se porționează în 10 bucăți. Legumele se curăță și se spală. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Țelina, morcovii, cartofii, vinetele, dovleceii, se taie cuburi. Roșiile se taie sferturi. Bamele se oăresc cu apă fiartă cu oțet. Conopida se desparte în buchețete și se ține în apă rece cu sare. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. 

MODUL DE PREPARARE:

Bucățile de carne se sărează și se înăbușă împreună cu ceapa în 50 ml de ulei cu 100 ml de apă, se adaugă pasta de tomate și treptat, aprovimativ 1 litru de apăfiartă și se continuă fierberea. Separat în 150 ml de ulei cu 150 ml de apă se înăbușă legumele în ordinea timpului de fierbere: morcovii, țelină, varză, ardei gras, mazăre, fasole verde, vinete, cartofi, conopidă, bame, dovlecei și roșii. După ce s-au înăbușit, se adaugă usturoiul, sarea și piperul. Legumele înăbușite se așază peste carnea fiartă și se completează cu apa fiartă până ce se acoperă legumele. Se introduce vasul la cuptor. Când sunt aproape gata fierte componentele, se adaugă vin și jumătate din cantitatea de pătrunjel verde și se contună fierberea aproximativ 10 minute. 

SERVIREA:

Preparatul se servește cald, cu pătrunjel verde deauspra. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel